Fårandring fryder

Sauen Shaun er kjent for de fleste, ikke minst for de som har unger og NRK Super. Aardman Animations er klar med en helaftens kinofilm om sauene, bikkja Blitzer og bonden fra Mossy Bottom. 

Abbey Road-stemning i storbyen.
Abbey Road-stemning i storbyen.

SAUEN SHAUN – FILMEN – DVD. Den oppfinnsomme Shaun er lei av det vante livet på bondegården. Inspirert av en reklameplakat får han lyst på en fridag. En kløktig plan klekkes ut, og siden bonden blir trett av å telle på hoppende sauer over et gjerde, faller han i søvn. Det er tid for micropop og fri utfoldelse i bondens hus mens grisene står utenfor og sikler.

Bonden er mindre opptatt av ferie og fridager, og har ikke har vært på campingtur siden 1983. Han ender allikevel opp i storbyen med hukommelsestap. Shaun og sine fårete venner reiser til storbyen for å få bonden «på rett kjøl» og hjem igjen. Lett skal det ikke bli, spesisielt ikke siden de har eglet på seg en skummel fyr som fanger og setter slentrende dyr i fengsel.

En helaftens spillefilm med Sauen Shaun blir for lenge. En episode på TV er akkurat passelig dose, men det er allikevel lite å utsette på oppfinnsomhet og evnen til å holde brukbart fokus for både voksne og unger i nesten 90 minutt.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4