Liksom beste film!

Denne filmen fikk en Oscar som fjorårets beste film under årets prisutdeling. Solid skuespill og finurlig handling gjør allikevel ikke teatralsk og undrefundig gråstein om til gull. 

Birdman-omslag

DVD –  BIRDMANThe Unexpected Virtue of Ignorance. Riggan Thomson (Michael Keaton) er en dalende filmstjerne som ble verdensberømt som superhelten Birdman. Selv om mange ville sett en ny film om Birdman, har Thomson bestemt seg for å være teaterskuespiller i et stykke som forhåpentligvis vil bli en suksess på Broadway i New York. En lei ulykke gjør at han får med seg den kritikerroste Mike Shiner (Edward Norton) som egentlig er en krevende mann å forholde seg til. Sammen skal de samarbeide på teateret, og det går ikke som planlagt.

Samtidig tror Thomson at han egentlig er Birdman, hvor han kan få ting til å bevege seg ved tankeoverføring. Eller gjør han det?

Birdman er en original film som også har gode skuespillere som Zach Galifianakis, Naomi Watts og Emma Stone. Skildringen av Thomson og hans datter, skildringen av den triste skuespilleren og en kontrastfyllt kollisjon med Shiner og andres meninger, griper allikevel ikke tak i publikum, syns jeg. Selv om den vant Oscar for fjorårets beste film (og mange er enige i det), velger jeg å være uenig. Denne hypede kritikerfilmen går fort i glemmeboken, så anbefaler jeg heller den stillferdige Nebraska med Bruce Dern i hovedrollen, som er en kritikerrost perle som faktisk fungerer.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter3