Ny singel: Tor Kvammen

Denne har vært ute et par uker nå, men det er allikevel verdt å legge merke til Sandnes-mannen Tor Kvammen fordi singelen Statue er en veldig bra låt. 

Tor-Kvammen-statue-singel

TOR KVAMMEN – Statue (ON-IT). 12. juni inviterte Tor Kvammen til lanseringskonsert i Sola Ruinkirke sammen med Debrah Scarlett.

Statue er en låt av type som kan gi gåsehud blant de mest følsomme, og det er helt okei. Statue er en pen poplåt med kraftfull sindighet og gode arrangement i et litt dystert men melodiøst landskap. 32-åringen har skrevet låten sammen med Maria Kvammen og sammen har de skrevet en merkbart god poplåt med eksepsjonell melankolsk sårbarhe som heldigvis unngår svulstig dramatikk og overprodusert lengsel etter å bli en radiohit.

Kvammen sier selv at det er en personlig låt om å gro fast i en stadig frykt for å ikke være god nok. Tanken bak teksten er egen selvransakelse hvor han i årevis ikke klarte å skrive musikk. Kvammen sammenlignet seg med artister og låtskrivere som han beundret, og var redd for å ikke være god nok.

 

Se også: Musikkvideo av Statue.

 

Tor Kvammen er ellers kjent for en av finaledeltagerne i The Voice i 2013. Hans største forbilder er Bon Iver, Radiohead og Rufus Wainwright.

Artisten har ellers vært ganske kjip med egenproduserte låter, men det er også verdt å sjekke låten Be Still fra 2013 og Kvammens Øyeblikk-EP fra 2009.

 

Som om ikke dette var nok, har også Marie Kvammen vært produktiv som soloartist. I april lanserte hun singelen River som kan og bør nevnes i samme åndedrag som Statue. Hør River HER.

 

Hør StatueSoundcloud eller  Spotify.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no