Tilbake til start

 

 

 

Scoopet tok en kjapp prat med Overhead-gutta i anledning Helgåfestivalen 2015. Kvernelandsbandet startet opp for 10 år siden, hvor deres aller første konsert var akkurat her.

Overhead-jan-cato overhead-håvard

– Vi ble voldsomt glade og gira da Hans Berge ringte oss for å spør om vi ville spille på festivalen, sier Håvard Hommeland. Vi hadde flere gode øvinger før konserten, som ikke ble helt som planlagt. Vi skulle spille klokken 16.00, og de fleste blant publikum var band som selv skulle spille på festivalen. Under den korte soundchecken ramla mikrofonen min i gulvet, slik at det smalt godt i PA-anlegget, smiler Håvard. Deretter skulle Geir hjelpe til, og så ramla også hans mikrofonstativ i bakken.

Det var ikke noen spesielt god start for Overhead, men det skulle bli verre. Nesten før de hadde begynt konserten, fløy tekstarkene til Håvard Hommeland vekk. Heldigvis kunne han tekstene utenatt på de to første låtene som var Ace of Spades og No Class, så det hele gikk bra.

Overhead husker tilbake til konserten og har bare gode minner.

 

 

Les også: Overhead quizz Motorhead

 

 

Deres neste konsert ble på Tribute, hvor de fortsatt mener dette kan være blant de beste konsertene noensinne utført.overhead-geir

Her skal det også sies at en konsertarrangør mente at det ikke var liv laga for coverband som Overhead. Det viste seg tydeligvis å være feil, siden bandet har holdt på i 10 år, og turnért de fleste stor og småbyer i hele Norge, sier trioen som aldri har hatt planer om å gi seg.

Hovedbilde: Casper Bjelland Hatlestad (Skogmus) på Helgåfestivalen 2014.

Tekst og foto (Overhead-øving før festivalen):

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no