Likande tjuvpakk

Jeg vet ikke om det samles organiserte tyveribander på de fleste hotell under store begivenheter som SuperBowl. Nicky (Will Smith) mener hvertfall at så er tilfelle, samtidig som han også tilhører en kleptomanbande som bare mangler ravnekostyme. 

Er det appelsinsaft i glasset til høyre?
Er det appelsinsaft i glasset til høyre?

FOCUS – DVD. Det finnes gode filmer om flinke tyver og det finnes dårlige. Denne er midt på treet. Nickys sofistikerte tyveribande er samlet for å stjele eiendeler fra folk flest som rusler gatelangs. Da han møter svindleren Jess (Margot Robbie) får hun tyveriopplæring og blir en del av Nicks kleptomane venner. Deretter får vi se et velorganisert tjuveriraid før Nick plutselig takker for seg. Jess står på bar bakke, og Nick fortsetter som før. Etter flere år møtes de igjen og det er tid for lurendreiereier, igjen.

 

Les også: En stemor flytter inn

 

Focus er en småsmart film hvor vi aldri helt vet hvem som lurer hvem. Det er en velkjent oppskrift, og flere fiffige opplegg gjør at det fungerer brukbart i Focus. Minuset er at filmen mangler nerve og at den soser rundt grøten i midtpartiet før den i tillegg får en litt for brå avslutning. Selv om jeg er usikker på om en kan få 28 millioner Euro i to treningsbager, er det stor sjanse for at publium blir lurt en eller flere ganger. I tillegg er det vanskelig å få sympati for karakterene som egnetlig hører hjemme i fengsel.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4