Poetisk viss vass

Har du noen gang følt at en film suger etter et par minutt? Dette er en tolmodighetstest av dimensjoner.

KVINNER I FOR STORE HERRESKJORTER – DVD. Sigrid blir forelsket i forfatteren Kåre Tryvle. Trine er en kreativ kunstner som arbeider i samme smale gate som filmen. Uheldigvis har hun blitt gravid med ukjent far. Trelastarbeideren Agnes tror hun har kreft i rompa, men det er bare hemorider. Agnes har en sønn, kanskje det er forfatteren som Sigrid har forelsket seg i? Kanskje de tre har noe til felles?

kvinner-i-for-store-herreskjorter-inni

Filmen forteller en historie som er regissert av en kvinne, om kvinner og som kanskje er ment å være en hyllest til kvinnen i mars måned?

Historien er like meningsfull som et tilfeldig ukeblad på tannlegekontor, hvor en film om og med kvinner fortjener mer enn bilder av mensenblod og brystmelk. God skuespill og regi hjelper lite, og denne nitriste norsken minner mest om  gammeldagse og utskjelte filmer fra 80-tallet.

Filmen kunne trolig blitt bedre med kart og kompass. Da kunne en enten funnet veien ut døra eller kanskje orientert seg om hva som er meningen med denne filmen.

Filmen er basert på boken; Vente, blinke, av Gunnhild Øyehaug.

 

 Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter2