Benny Andersson…i Ghost?

Mystiske svenske Ghost ga ut sitt tredje album i august 2015. For tiden er de på turné i USA med sin tredje vokalist og antipave som kaller seg for Papa Emeritus den tredje. Ingen vet hvem som spiller i Ghost, de restrerende medlemmene er alle Nameless Ghouls og det ryktes også at de nærmeste slektningene er uvitene. Akkurat sistnevnte skal vi ta med en stor gravemaskinskuffe med salt da de trolig ikke har noen spesielt kjente navn.

Ghost-band-abba

GHOSTMeloria er produsert av Klas Åhlund og mikset av Andy Wallace (Nirvana, Slayer, Jeff Buckley) hvor de var support da Foo Fighters stod på Telenor Arena tidligere i år. Helhetlig viser denne fullengderen noe av det mest eksotiske, kontrastfylte og interessante utgivelsen dette året.

Ghost opptrer alltid med masker på scenen, og de er vel egentlig like skumle og mystiske som Kiss var en gang på 70-tallet. Forskjellen er at Ghost opererer i et annerledes musikalsk landskap. Det tredje albumet med Ghost er som en stor hyllest til storslåtte klassiske progband med smygende elementer til finslipt inspirasjon innen doom og klassisk rock.

 

Låtskriver Benny Andersson fra ABBA

Det burde vært gjort noe tidligere, men det var først igår jeg ble bergtatt av Ghost nyeste album. Det er sjelden en hører låter som bare MÅ høres flere ganger på repeat – nesten med tårer i øyenene og komfortabel unik sinnsro.

He Is og Deus in Absentia var synderene bak disse følelsene, men hva er så spesielt med disse to? Et av verdens mest kjente band er ABBA som holdt det gående fra 1979-1982. Hver dag blir det trolig spilt 1000-vis av ABBA-låter på verdensbasis, men hvorfor det? Låtskriver Benny Andersson skrev tidløse poplåter med en unik oppskrift som har udødeliggjort både band og låter. Utenom at låtene er brilliante og med høyt hitpotensiale, får jeg følelser mot Andersson hvor disse to kunne vært produsert for en kommende musikal som det faktisk ville vært verdt å se.

Selv om de svenske relasjonene står sterkt, skal jeg ikke påstå at Benny Andersson står bak enkelte låter med Ghost. Men hvem kan påstå at han gjør det?

 

SE Ghost nyeste musikkvideo HER.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

scoopet-facebook-ny