Som en god, lang actionfilm

Greit nok at Strike Back er en heftig actionserie som bør ses med både følelser og andakt, men det må sies at det har tatt lang tid for å få sesong 3 ut til det norske folk. Allerede i 2013 ble denne vist på TV i USA. 

Strike-back-s3

STRIKE BACK – sesong 3 starter hvor toern slapp. Damien Scott (Sullivan Stapleton) og Michael Stonebridge (Philip Winchester) er fortsatt radarparet, heltene med stor H og en slagkraftig duo som har hamlet opp med såkalte terrorister i en mannsalder. I korte trekk følger de et spor av narkotikapenger som finansierer en terroristgruppe fra Columbia til BEirut, Budapest, Russland og Tyskland. I lange drag er dette utsøkt action med nerve, følelser og enormt godt produserte scener som gleder.

Noe av det som også appellerer med denne TV-serien er at få er udødelige, og ingen er usårbare. Actionfilmer og serier hvor alle heltene alltid overlever, mister piffen etter hvert. I Strike Back kan heltene dø, som også skjer. Det er selvfølgelig ikke snakk om de to hovedpersonene, men gode folk som vi har blitt godt kjent med. Handlingen har en god progressjon og avsløringene mot skurker og mer følelsesladede sider, avsløres litt etter litt. Alt i alt kan en nesten si at dette er som en enormt lang actionfilm som har imponerende bra lyd, bilde og ikke minst – actionsekvenser som gir all grunn til å hylle denne godbiten fra Cinemax.

Det er til nå produsert 5 sesonger av Strike Back.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

karakter5