Amaranthe til Norge 2016

 

 

– Jeg har aldri vært på en så pass livlig konsert på et utsolgt Bryne Mølle før. Bandet på scenen var i ekstase, og det samme var publikum. Vi snakker om Amaranthe på Bryne i 2014. 

Amaranthe på Bryne 2014. Foto: Sølve Friestad
Amaranthe på Bryne 2014. Foto: Sølve Friestad

OVER 250.000 ALBUM har svenskene solgt så langt, og det er kanskje ikke så rart. Amaranthe er et umåtelig populært band som omfavner et bredt publikum. Live er de helt konge – som et velsmurt maskineri med positiv, trøkkfull energi som smitter over på publikum.

Samtidig er det en sjanger som kombinerer myke og harde parti i forsåvidt klisjéfylte retninger, men som allikevel appellerer til mange. Det er kvinnelig vokal fra Elize Ryd og mannlig clean og growlvokal fra Jake E. Lundberg og Henrik Englund. Det er melodiøse gitarriff og tidvis spektakulære refreng som gir publikum adgang til allsang. Det er litt i samme gate som Nightwish, Delain og Sonata Arctica, men de heller merkelig nok mot nymotens metal som In Flames, Sybreed og Five Fingers Death Punch. Egentlig er de ingen av delene men kanskje aller mest begge deler. Kall det gjerne e velkalkulert hitmaskin i kombinasjon melodiøs hardrock og metal.

Neste år er det igjen tid for Amaranthe på hjemlige trakter.

 

Hovedbilde: Foto: Patric Ullaeus

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

scoopet-facebook-ny