I morgon, men og i dag

Stanley Jacobsen synger om ting som skal gjøres I morgon, men ikkje i dag. I Disneys Tomorrowland bør det definitivt gjøres i dag. 

Tomorrowland-1

TOMORROWLANDA World Beyond DVD. Guttungen Frank er et vitenskapelig geni som allerede får vist sitt talent i 1964. I nåtid har guttungen blitt til George Clooney, som frykter klodens endelikt.

I et forsøk på å fortelle hvorfor, blir publikum med på en to timers reise tilbake til fortiden, nåtiden og fremtiden. Det finnes nemlig en atmosfære som minner mest om en illusjon av paradis. Jentungen Casey har sett stedet, fordi hun fikk en button som fungerer bedre enn både buss, tog og fly.

 

 

Den første timen er en introduksjon i hvordan en kan bruke CGI-effekter på en behagelig måte uten pustebesvær og overforbruk. Ganske flott å se på, fiffig og fargerik, men litt dølt i lengden.

Filmen skifter tone den siste timen og blir en mer actionfylt historie hvor George Clooney og to jenter skal forsøke å redde verden i et tidvist spektakulært forsøk. Historien er like sansynlig som at det skulle vært et gammelt rakettskip i Eifeltårnet, men på sitt beste fungerer filmen bra.

Skulle en komme på lignende filmer, vil jeg anta at den langtekkelige Artificial Intelligence fra 2001 og Minority Report fra 2002 er i samsvar, som vil si en uforklarlig og litt svevende verden, eller samfunn om du vil. Tomorrowland er nok den beste blant disse tre.

Filmen en forholdsvis barnevennlig, men vil allikevel være for skummel for de yngste. Aldersgrense på 11 år kler filmen, George Clooney er bra (når han er med), og det samme er ungene. Hugh Laurie har en større rolle, men han har hverken vært spesielt interessant eller morsom siden glansdagene som prins i Svarte Orm mot slutten av 80-tallet.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4