Ray Donovan

Sesong 2 av Ray Donovan ble nylig sluppet på fysisk format. Det var på tide å få sett sesong 1. 

Ray-donovan-s.1

Ray Donovan – sesong 1. Liev Schreiber er Ray Donovan og mens jeg lurer på om han er rett mann til å spille hovedrollen, har jeg sett den første sesongen. Donovan er kort og godt en kriminell dude med dress som fikser andres problem. Han er egentlig ingen leiemorder, men arbeider i en slags organisasjon som driver med skurkestreker som blant annet FBI er interessert i å terminere.

Donovan er en målbevisst fyr med mange skills. Han har også en usympatisk datter, en sønn og en kone i tillegg til to brødre. Problemet med brødrene er at de aldri vil bli som Ray. Den ene lider fortsatt av at han ble misbrukt av en prest som barn, mens den andre bare lider. Fellestrekk for de to er at de begge er aktive i et boksemiljø.

Etter 20 år i fengsel slipper deres pappa og TV-seriens mest interessante karakter ut. Før familien får sjansen til å avslutte andre vers av Jailhouse Rock, står pappa klar for en varm motagelse. Det får han hos alle utenom Ray, som aner ugler i potetmosen og dårlig innflytelse på resten av familien.

 

 

Innimellom Ray Donovans utagerende liv med å fikse opp i andres problem, får vi også de familiære utfordringene.

Ray er ingen spesielt god pappa eller ektemann, men hans datter spilles av en dårlig skuespiller som nesten irriterer like mye som Jar Jar Binks i Star Wars. Hennes historie og forkjærlighet til en hip/hop-artist er bare irriterende og uengasjerende. Rays to brødre er også av et nitrist kaliber.

Utover de 12 episodene blir historien noe stillestående. Det er litt for mange nek som en ikke føler noe spesielt for. Brødrene er stuslige karakterer som det er vanskelig å føle med, og det var nok ikke meningen. Det skrapes på overflaten, men en må helt til de tre siste episodene før det virkelig blir interessant. Da forsvinner lysten til å multitaske på Facebook, sjekke temperaturen på det flisebelagte badet og lignende.

John Voight spiller brødrenes pappa med stil og troverdighet. Liev Shcreiber som Ray er jeg mer usikker på, men han ødelegger allikevel ikke opplevelsen. Altså en sesong med trang fødsel som tar seg opp mot slutten. Måtte det bare fortsette i sesong 2.

Dessuten får en håpe at datteren blir sendt på en lang ferie, kostskole eller egentlig hva som helst slags sted som ikke starter på Cali og slutter på fornia.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4