Elektrisk uhumske

Det er lenge siden 1982. Dette var nemlig året da Steven Spielberg presenterte originalen, som også ble en av årets aller største suksess på kino. I 2015 er det mye som har forandret seg, men langtfra alt. 

POLTERGEIST 2015. En familie flytter inn i et hus med hemmeligheter med en spesiell fetisj og høyt forbruk av elektrisitet. Kan det være noen fra det lokale E-verket som ønsker større bonus til jul?

I likhet med Poltergeist fra 1982, oppfordres det også nå om å ikke ha TV i huset.
I likhet med Poltergeist fra 1982, oppfordres det også nå om å ikke ha TV i huset.

Først er det familiens yngste datter som prater med uhumske gjennom TV-skjermen og fra et skap i 2. etasje, men etter hvert oppdager også familiens sønn at noe er galt.

 

Les også: Fun Facts og anmeldelse av Poltergeist 1982

 

Mye har forandret seg siden originalen, men historien er slettes ikke ulik. I 1982 røyka foreldrene hasj på sengekanten, mens det er mer politisk korrekt i denne. Fjernsynet har selvfølgelig blitt større, og nå er det en smal og stor widescreen som sprer det onde budskap. Da familiens datter forsvinner vekk langt i fra, men langtifra langt vekk, tilkalles eksperter av det paranormale.

Ekspertene har selvfølgelig aldri sett lignende, og uhumske viser seg for eksempel å være like skeptisk til en borr som Karius og Baktus. Isteden for å sende ungene vekk til slekt eller venner, blir de værende i huset, sammen med paranormale eksperter, uhumske og flust med CGI-effekter.  Familiens hus er fortsatt over en gravplass, og egentlig skal jeg ikke røpe så mye mer. Uheldigvis er også det håpløse «tautrikset» fra originalen med i denne. Makan.

 

 

 

Poltergeist i 2015 er svært godt produsert, og CGI-effektene er upåklagelige og tidvis skumle og effektfulle. Jeg har gått litt lei denne type grøssere hvor historien blir litt for drøy, usannsynlig og dum.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4