Småtreg gambler

Som fan av Mark Wahlberg ser jeg alltid frem til nye filmer fra fyren. The Gambler er en forholdsvis ukjent film som plutselig fant veien til fysisk format. Forstår godt at den ikke ble satt opp på kino i Norge. The-gambler-blu-ray

THE GAMBLER. Dette er egentlig en oppdatert nyinnspilling fra film med samme tittel fra 1974. Den gang var det James Caan som ikke brydde seg om når det var på tide å gi seg rundt black jack-bordet.

Wahlberg spiller en likegyldig karakter som gjør sitt beste for å bidra med sin egen selvutslettelse. Jim Bennett har høy spillegjeld. For å gjøre situasjonen enda verre, låner han enda mer penger av byens skumleste lånehaier som er villige til å drepe for å få utbetalt rente for lån. En skulle kanskje tro at Bennett bruker lånte penger forunftig, men om han vinner en stor pott rundt black jackbordet, gir han seg ikke før han har tapt alle pengene. Det er faktisk litt irriterende å se en gambler som aldri gir opp. På et tidspunkt kunne han faktisk betalt ned all gjeld og fått et mer anstendig liv. På et eller annet tidspunkt låner han nok penger fra sin mor for å betale ned gjeld til de livsfarlige lånehaiene. Vil dette være siste gang? Den alltid solide John Goodman er forresten med i noen scener som hever filmen, of course.

The Gambler er en helt okei film, men jeg stiller høye krav til filmer med Wahlberg som gikk ned 27 kilo for denne rollen. Originalen fra 1974 var ingen klassiker, men en lite snakkis. Nyinnspillingen vil knapt nok bli det, og er egentlig en litt kjedelig film som funker best i nøden og mens andre kanskje spiser fluer.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter3