Undrende rester

 


Om en for eksempel ikke spiser opp middagen, etterlates rester, såkalte leftovers på engelsk. I dette tilfellet går restene på to bein. 

THE LEFTOVERS – Sesong 1. 14. oktober: En kvinne stresser med sitt skrikende barn som er trygt festet i baksetet. Selv sitter hun i førersetet og prater med sin mann. En kvinne er på ultralyd hvor alt ser greit ut. En mann har en elsker på hotellromet, mens en kvinne akkurat har kjeftet på et av sine to barn og mann som sitter rundt middagsbordet. Barnet i baksetet, fosteret, elskerinnen og de to barn og mann forsvinner plutselig. Som ut i det blå, forsvinner 2% av verdens befolkning. Hvor ble de av?the-leftovers

The Leftovers er en høyst interessant TV-serie som starter med overnevnte hendelse. Deretter møter vi de etterlatte i byen Mapleton. Tre år har gått, og befolkningen sliter fortsatt med ubesvarte spørsmål. Vi møter en sheriff som mistet sine nærmeste etter 14. oktober. Sønnen har blitt med i en sekt hvor en antatt messias er sjef. Hans datter er deprimert mens hans kone har blitt med en snodig, irriterende gruppe mennesker som kler seg i hvitt. Denne gjengen har sluttet å prate, men begynt å røyke som skorsteiner. Hvorfor det?

Serien forteller en interessant historie fra en by hvor det hviler et dystert slør av uvitenhet over befolkningen, hvor en av og til fokuserer på annet enn selve forsvinningen. Ingen har svar på noe, og sinte hunder som har vært borte siden 14. oktober, dukker opp igjen. Serien er sjangermessig annerledes enn det meste vi tidligere har sett, og mot slutten fortelles en historie om hvordan våre bekjente levde dagen før mysteriet. Det vil jo si at manusforfatterne kan fortelle historier tre år frem i tid, til såkalt nåtid, hvor vi ikke vil få svar på forsvinningen, men heller få flere skildringer av folket vi har blitt kjent med.

Historien blir aldri dum, de hvitkleddes agenda er vanskelig å forstå. Selv om de mener at protesten er et forsøk på å få folk til å ikke glemme, har egentlig få glemt sine forsvunnede kjære. Serien er skapt av bl.a. Damon Lindelof som er en av skaperne bak Lost og bygger på en roman av Tom Perrottas. Amy Brenneman, Justin Theroux, Christopher Eccleston, Scott Glenn og Liv Tyler i sentrale roller.

Sesong 3 er under planlegging.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5