Lemmy er død

Lemmy Kilmister er død. En av nåtidens største ikon var mest kjent som frontfigur i britiske Motorhead, men også for å leve et forholdsvis usunt liv, hvor han ikke la skjul på helseproblemene de siste årene.

Lemmy Kilmister og Motorhead live på Folken i 1997 (eller 2005). Foto: Sølve Friestad.
Lemmy Kilmister og Motorhead live på Folken i 1997 (eller 2005). Foto: Sølve Friestad.

TIRSDAG 29. DESEMBER 02.00. Nyheten begynte å tikke inn natt til tirsdag, og selv om en tidligere har opplevd rykter om kjente personligheters død, viste det seg å være korrekt denne gangen. I følge Washington Post døde Lemmy etter en kort kamp mot en aggressiv type kreft som ble oppdaget 26. desember.

Mange kjente kolleger har allerede begynt å kondolere tapet av 70-åringen på twitter.

Ozzy Osbourne skrev: – Lost one of my best friends, Lemmy, today. He will be sadly missed. He was a warrior and a legend. I will see you on the other side.  Sharon Osbourne fulgte på med: – My dear friend, Lemmy, passed away today. I´ve known him for 38 years. He will be so missed but he will never be forgotten. Dee Snider fra Twisted Sister skrev: – My heart is broken. Lemmy is gone. He changed my life. He made my life. I loved him.

Dave Navarro, Dez Fafara, Frank Bello, Danko Jones, Duff Mckagan, Paul Stanley og Gene Simmons er blant flere som har uttrykt sin sorg for tapet av legenden Lemmy Kilmister som ble født 24. desember 1945. Nylig gledet Lemmy og Motorhead mange fans da de spilte konsert i Oslo 3. desember 2015.

Motorhead spilte inn 20 studioalbum som totalt solgte over 30 millioner eksemplar på verdensbasis. Verden vil neppe oppleve makan til en frontfigur av Lemmys kaliber – det er vel bare å finne frem dokumentaren om mannen, legenden, Hawkwind og mannen som en gang var roadie for Jimi Hendrix. R.I.P.

 

Tekst og hovedbilde (Motorhead på Norway Rock) sØLve Friestad  – scoop@scoopmanagement.no