Månen er en gul ost

Jeg liker ikke Olivia Pope. Jeg har heller ikke sansen for skuespiller Kerry Washington som spiller Pope. Det er noe med ansiktsuttrykket som minner om overspill og mangel på sympati. 

The Scandal – sesong 4. Den amerikanske presidenten elsker Olivia og ditto. Presidenten er gift med Mellie Grant som som jeg heller ikke liker. Pope har faktisk to menn som elsker henne, uten at jeg forstår hva de ser i det usympatiske vesenet med utstråling som en lyktestolpe med ødelagt pære.

Mellie er derimot forelsket i visepresidenten, men egentlig er dette hverken kjærlighetsdrama eller humorserie.

scandal-s4-inni

Olivia Pope er sjefen i et øh…«vaskebyrå» med skadeskutte fugler som rydder opp etter andres søl. Hun har tidligere arbeidet for presidenten, men er for tiden aktiv med andre gjøremåli retning politisk skandale og mer.

Denne anmeldelsen er oppgradert etter å ha sett flere episoder av sesong 4. Utover i sesongen blir dette blant det mest oppsiktsvekkende viss vass noen sinne produsert på amerikansk jord.

Ikke bare har vi gått lei av Guillermo Diaz sin karakter som overtraumatisert, sympatisk sadist som liker å partere. Overspill og tafatte uttrykk er totalt oppbrukt. Det største problemet er allikevel utviklingen.

Olivia Pope blir nemlig kidnappet av noe som viser seg å være visepresidenten i USA. Han forlanger at presidenten (elskeren til Olivia) skal invadere et mindre land. Presidenten velger å sende soldater til landet, hvor utviklingen forverres. Pope havner nemlig på en budrunde blant allverdens terrorister, hvor presidenten ser seg nødt til å bli med for å by.

Ikke bare har han ofret over 30 soldaters liv for Pope, nå skal han bruke millioner av dollar for å få sin elsker tilbake. Hvorfor byr terrorister på henne? Jo, fordi det er liksom hugget i stein at den som får Olivia Pope kan få den amerikanske presidenten til å gjøre hva de vil og starte krig hvor som helst. Det ser forresten ut som Iran vinner budrunden til slutt.

Dette handlingsforløpet er så usannsynlig usannsynlig at en kan spør hva som har gått galt. Innbyggere i land som Nord-Korea ville endatil følt seg pliktet til å stille skeptiske spørsmål til seriens troverdighet.

 

The Scandal var en velskrevet spenningserie fra Grey’s Anatomy-skaper Shonda Rhimes. Serien bød på interessante vendinger, brutal virkelighet og tilfredstillende progressjon. Nå har det blitt en usympatisk TV-serie med voldelige actionscener som hører hjemme andre steder.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter2