Mest lest: Musikk 2015

Blant musikkrelaterte artikler i fjor, er det liten tvil om stor entusiasme rundt lokale arrangement, artister og aktører. En plateanmeldelse av for eksempel Pelle Parafins Bøljeband har ikke like stor appell som anmeldelse av lokale artister. 

Terje-Tjemsland-bsg

MEST LESTE musikkrelaterte skriblerier er intervjuet med Terje Tjemsland fra Lye som har eget Backstreet Girls museum. Noen uker etter intervjuet skulle han faktisk få besøk av bandet, hvor Tjemsland skulle få en Gibson Les Paul av gitarist Petter Baarli, som dere kan lese om HER.

«Allerede før Scoopet har fått sjansen til å si «Party til´you puke» er vi i Terje Tjemslands såkalte BSG-museum. Kjellerleiligheten er nemlig full av diverse effekter fra hans favorittband».

Les Blodfan: Backstreet Girls.

 

 

2. PLASS er et bevis på at mange verdsetter konsertstedet og puben; Tribute på Sandnes. Michael Ravndal er en av mennene bak stedet og gir aldri opp. Selv ikke i nedgangstider. Ravndal kunne fortelle om artister som har overnattet i puben, om Kreator som ikke trakk nok folk, om UDO ble sur og mye mer.

«De som har solgt flest billetter er Ingenting. Flere blant publikum ble så fulle at vi måtte kaste dem ut. Derfor fikk vi solgt flere billetter».

 

Les: Still Tribute after All These Years.

 

 

 

3. PLASS tar oss avsted til Ogna.Hans-berge-hybelkollektiv

Hans Berge Stokkeland er selveste sjefen bak Helgåleiren, hvor ingen aktivitet er for smal eller bred. Stokkeland er også en habil musiker som er et av medlemmene i Monosapiens. Berge forteller om nyoppstartede Ogna Scene, om årets Helgåfestival og nytt borettslag på Ogna, sånn cirka.

«Pitter fra Ålgård er med, og vi tilbyr en vanvittig artig safari rundt Palmekysten, hvor vi møter en del rare ting. Det kan være alt fra underfundige historier til triks fra Anton – Hunden til Pitter».

 

Les: Nytt borettslag på Ogna.

 

 

4. PLASS havner rett bak 3. plass, hvor en fortsatt er på Ogna, hvor både konsertarrangør og publikum setter pris på at noen faktisk skriver om konsertene de er/spiller på.

Helgåleiren har et unikt uteområde med fin scene og god sitteplass til publikum. (Foto: Sølve Friestad)
Helgåleiren har et unikt uteområde med fin scene og god sitteplass til publikum. (Foto: Sølve Friestad)

 

Lørdagens festivalprogram kunne lokke med Rygir, Padiona, Tore Moren, Maribelle, Bulder, Veronica Elise, Overhead og Dimenzion Psychosphere.

«Stornes ville helst spille «heavyrock», mens musikken allikevel er viserock. Publikum nøt trommeslagerens sindige utskeielser, mens selve konserten viste et noe uferdig band på scenen som ikke riktig fant rytmen».

 

Les: Så var det slutt.

 

 

5. PLASS viser et visst mangfold blant både lesere og scoopet som dro på kirkekonsert.

Årsaken var årets Strålande Jul-konsert som gikk nesten knirkefritt i Brynekirken. Kveldens konsert var en innsamlingsaksjon til Ida´s Hjelpefond, hvor det ble samlet inn 90.000 i løpet av kvelden som er 15.000 mer enn fjoråret.

«Generalen skal fremfører Stenseng Blues, kanskje. Hvertfall om han finner ut hvordan låten starter. Generalen har leid inn to klovner og en sjonglør en backdrop i regnbuens farver i tillegg til en trapesartist som lager ballongfigurer mens 15 menn i rosa buksedress løper rundt blant publikum».

 

Les: Strålande konsert.

 

 

 

 

 

6. PLASS er en smyger av internasjonal klasse. Journalist Nils Vermund Gjerstad tipset om en artig sak hvor han på en pressekonferanse fikk sjansen å stille et spørsmål til Madonna. Filmklippet viser en artist som ble overrasket over akkurat Nils spørsmål. Samtidig var det greit for scoopet å fortelle om andre verdensstjerner denne fargerike journalisten har møtt. Var egentlig Prudence, Scarlett Johansson, Patti Smith, Andy Serkis og andre som folk flest, eller?

 – Are you married, well, come and talk with me when you are.

Se: Mannen som fikk Madonna til å le.

 

 

7. PLASS vies til en fast tradisjon. Ambolten på Kverneland har en årlig konsert som kalles for Kvernalarm. Scoopet tok turen på generalprøven før konserte for å høre om utvalgte artister var i vadder og gehør.

kvernalarm-til-helgen

«Dette året kan musikerne skilte med enda flere musikere og låter. De har øvd i snart to måneder for å bli klar til helgens ambisiøse konsert».

Les: Alarm! Kvernalarm.

 

 

8. PLASS viser at det ikke bare er scoopet som syns at Musikkfest er et herlig arrangement. Det ble produsert artikler før fjorårets konserter i Stavanger, med både line-up, Daniel Engen og artister. De som ble aller mest lest var publiseringen av selve programmet og intervjuet med Engen.

« Den ble dessverre avlyst på grunn av at Sigvart fikk en flis i fingen, og Vidar ikke hadde fått beskjed om at han skulle være med.  Men selveste Purified in Blood stilte opp, og regelrett spilte i hjel Maskinhallen. Herregud for ett show»!

 

Les: Musikkfest 2015 – Engen svarer.

 

 

9. PLASS er mer eller minde et hyllestband til Motorheads frontfigur; Lemmy Kilmister, som døde i desember 2015. Kvernelandsbandet Overhead hadde derimot 10-årsjubileum i fjor. Scoopet tok en Motorhead-quizz på Håvard Hommeland, som ga mersmak. Ved en senere anledning ble det nemlig tid for ny quizz – denne gangen med både Håvard, Geir og Jan-Cato, som du kan lese HEROverhead-quizz

«Noen plater er jo bedre enn andre, men jeg blei skuffet over Bomber. Jeg taklet ikke skuffelsen fordi alt blei litt nedpå etter No Sleep…. Men jeg liker Bomber i dag da».

Les: 10 år med Overhead.

 

 

10. PLASS er et intervju med svenske Frantic Amber som ga ut et fyrverkeri av et album i 2015. Bandet bestod av bare kvinner, men nå har de en eminent trommeslager med på laget. Scoopet tok en prat med vokalist Elizabeth Andrews og publiserte intervjuet på engelsk.

« Sometimes it’s hard to find a place to change clothes when we share backstage with other bands, which usually consists mostly of male members».

 

Les: Intervju: Frantic Amber.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

scoopet-facebook-ny