Fjols til fjells ?

Mount Everest 1996. Noen har gjort det, andre har lyst, mens de fleste tør ikke gjøre det. Vi møter to ekspedisjoner som har tenkt å bestige verdens høyeste fjell i Himalaya på hele 8848 meter over havet. 

Stemningsfylt landskap og mye dramatikk i Everest
Stemningsfylt landskap og mye dramatikk i Everest

EVEREST forteller en sann historie om ekspedisjonen fra 1996 hvor ikke alle kom hjem igjen. Her finnes hverken mordere eller superhelter, bare erfarne fjellklatrere som ønsker å virkeliggjøre drømmen om å være blant de få som trosser et nesten umenneskelige mål om å nå sin fjelltopp. Været på veien mot Mount Everest kan være høyst ustabilt og hver ekspedisjon er like uforutsigbar som en direktesendt valgsending og dets resultater fra Marinelyst i Oslo.

Everest er en godt gjennomført og dramatisk underholdningsfilm med snødekt landskap, mektig natur og konstrastfylte personligheter. Filmen bergtar publikum med flott regi og foto, god 3D hvor publikum føler en glede for hvert vellykkede skritt og generelt en svært underholdende film på alle måter. Her er det ingen fjols til fjells, men et knippe mennesker som en virkelig får sympati for.

Filmen scorer også høyt på å ikke konstruere nye farer, ras eller værforhold hvert tiende minutt, som gjør at helhetsinntrykket føles både jordnært, distansert og øde, men ikke minst så føles historien ganske tro mot slik det egentlig var.

Regissør Baltasar Kormákur er tidligere kjent som produsent for Reykjavik Rotterdam og senere den amerikanske nyinnspillingen Contraband, hvor han var regissør.

 

karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no