Historien om Star Trek – 2

 

Scoopet fortsetter med andre del av historien om Star Trek. 8. september 2016 er det 50 år siden Star Trek ble født – selvfølgelig ut av et sort hull eller noe. Samme år som England hadde vunnet fotball-VM ble det første avsnittet vist på TV-kanalen NBC. Paramount har allerede begynt feiringen, hvor det vil bli både ny film og TV-serie, nylansering av gamle utgivelser og mer. 

Historien om Star Trek – del 2. Den 5. september lanseres en Limited Edition Box Set Boast på blu-ray med de originale TV-seriene og alle filmene med det originale crewet. I tillegg får du The Animated Series på DVD som bonus.

beyound

Scoopet korter ned ventetiden med ei røys Fun Facts.

 

 

Star Trek har ett helt eget konstruert språk, Klingon

Det var skuespilleren James Doohan (Scotty) som begynte å utvikle språket. The Klingon Language Institute er en uavhengig organisasjon basert i Flourtown, Pennsylvania USA. Deres mål er å verne om språket. I hele verden regner man med at det finnes cirka 20-30 personer som behersker Klingon til det fulle. En av disse menneskene;d’ Armond Speers, lærte sin sønn Alec å snakke Klingon som sitt første språk.
– På Bing Translator kan man i tillegg til alle vanlige språk til og med velge Klingon som oversettelsesalternativ.

 

 • Stephen Hawking har vært med i ett avsnitt av «Star Trek The Next Generation» hvor han spilte seg selv. Under innspillingen stoppet han en dag foran en rekvisitt som forestilte en fiktiv, futurisk maskin som skulle hjelpe romskipet Enterprise å gå fortere enn lysets hastighet. Hans første kommentar om maskinen var: «En sånn holder jeg på å utvikle».
 • Star Trek sendes i 191 land i verden. Ifølge FN er det 194 land i verden. Hvilke tre land som ikke har sendt Star Trek er enda uklart.
 • Nichelle Nichols (som spiller Lt. Uhura) trakk seg etter den første sesongen, men ombestemte seg da en stor Star Trek-fan overbeviste henne om å fortsette. Denne store Star Trek-fanen var Marthin Luther King.

  kyss-star-trek
  William Shatner og Nichelle Nichols.
 • Det aller første kysset mellom en sort og hvit på amerikansk fjernsyn, var i Star Trek. Ideen var å filme scenen både med og uten kyss. William Shatner og Nichelle Nichols ødela hvert opptak av scenen uten kyss med vilje, slik at scenene ikke skulle kunne brukes.
 •  Ronald Reagan besøkte innspillingene av Star Trek The Next Generation i 1991.
 • Teleportering anvendes i Star Trek, da budsjettet ikke tillot at man filmet dyre landinger med romskip.
 • Eddie Murphy ville ha en hovedrolle i Star Trek IV: The Voyage Home. En spesialrolle ble skrevet for ham, men til slutt valgte han å ta hovedrollen i filmen The Golden Child i stedet. Han har sagt at dette var en av de verste avgjørelsene han noensinne har tatt.
 • Den aller første flip-phone designen var inspirert av kommunikasjonsverktøyet som ble brukt i Star Trek.
 • Den aller første dataanimerte filmsekvensen i filmhistorien, var en demonstrasjonsvideo av en Genesis Device som ble vist i Star Trek II: The Wrath of Khan. Firmaet som gjorde dataanimeringen i den scenen, ble siden Pixar. I Star Trek II: The Wrath of Khan er alle aktører som spiller Khans menn Chippendale-dansere. Da Star Trek ble en TV-suksess, begynte Leonard Nimoys far, som jobbet som frisør å tilby sine kunder Spock-klipp.
 • Da den første serien kom, tilbød Nichelle Nichols (Lt. Uhara) seg å jobbe frivillig for NASA, og hun ble da rekruttert som USAs første kvinnelige og sorte astronaut. William Shatner (som spilte kaptein Kirk)klarte ikke å gjøre den klassiske Vulcan-hilsenen med separerte fingre. – Det ble brukt fiskesnører for å binde dem sammen. Tom Hardy tittet på bilder av Napoleon og Hitler for å få inspirasjon til å spille den onde klonen til Jean Luc Picard i Star Trek: Nemesis.
 • Spock var fra begynnelsen av tenkt å være en kvinnelig karakter.

Se ny trailer til Star Trek Beyond HER.

 

Les også: Star Trek – del 1.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no