Quentin Christie

 

Quentin Tarantions etterlengtede westernfilm som ser ut til å være hans foretrukne sjanger for tiden. The Hateful Eight kunne vært en oppfølger til Django Unchained fra 2012, men regissøren fant ut at det ble litt feil. Derfor står årets film på egne bein.

Kurt Russel og Samuel L. Jackson som dusørjegere.
Kurt Russel og Samuel L. Jackson som dusørjegere.

THE HATEFUL EIGHT – DVD. En skulle kanskje forvente en sitrende godtfølende start i god Tarrantino-ånd som vi fikk i Inglorious Basterds og Django Unchained, men den gang ei.

I et vinterlandskap møter vi to dusørjegere som spiste middag sammen for åtte måneder siden. Den ene er på vei for å levere sin fangst i levende live, mens den andre foretrekker å levere lik. Den ene får noe motvillig sitte på med den andre i den såkalte diligencen som er på vei til byen Red Rock. Innimellom lange samtaler og mistenksomme blikk møter de også en annen mann. Han påstår å være Red Rocks nye sheriff og får lov til å sitte på. I ly av en snøstorm og etter enda flere lange samtaler og olme blikk, søker de ly hos Minnie´s Haberdashery som allerede har flere gjester på besøk.

 

LES OGSÅ: Boots, vold, humor.

 

Scenarioet av menn og en kvinne består blant annet av to dusørjegere, en sørstatsoffiser, en bøddel, den antatt nye sheriffen i Red Rock, en mann som arbeider på stedet og en småtaus cowboy som bare skal hjem til mor på julebesøk. Filmens tittel avslører at ikke alle er hvem de utgir seg for å være, men hvordan vil ståa være etter et par dager i samme hus?

 

I dagens elleville produksjon av fartsfylte filmer med heseblesende action og superhelter, er det et våggalt stunt å gi publikum en film som The Hateful Eight. For det første går det lang tid (skal ikke røpe hvor lenge) før første person får smake på steken!  For det andre får en følelser av at dette kunne vært en teateroppsetning. For det tredje er dette som en kombinasjon av en Agatha Christie-historie med Tarantion bak kamera. For det fjerde er det heller ingen eksakt nervepirrende øyeblikk den første halvdelen av filmen. Til tross for dette er interessante karakterer og nysgjerrighet i tillegg til solide skuespillere med på å gi en godfølelse i forventning av et kløktig og nervepirrende klimaks.

 

LES OGSÅ: Rastasnipes

 

The Hateful Eight vil overraske, skuffe og glede, alt etter fra person til person, hvor enkeltes karakterer trolig vil være fra karakter 3-6. Selv vurderte jeg karakter 4, men syns ærlig talt at det er en befriende ærlig, kompromissløs og herlig arroganse med Tarantinos valg om å lage en film som dette. Utenom lang spilletid og et handlingsforløp som kan være provoserende for de utolmodige, har vi en flott regi, knallbra skuespillere og ikke minst en gnistrende god musikk fra Ennio Morricone.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5