Ingen pustepause

Det finnes filmer hvor musikk a´la Prodigy passer bedre enn for eksempel Celine Dion. Dette er en sånn film. Samtidig bør en ha god kondis og tolmodighet for å bli engasjert over heseblesende smårå actio i over 90 minutt.

hardcore-movie

HARDCORE – DVD er vel egentlig den første filmen som i helhet er innspilt i POV-perspektiv (førstepersonsperspektiv), som vil si at en kan tenke på samme formel som uttallige dataspill som for eksempel Doom. Alt vi ser er stort sett med actionheltens øyne, så vet du det.

Filmen er en voldsom actionfilm som handler om jakten på den sleske skurken Akan med Julian Sands (Warlock)-sveis, som i likhet med de fleste andre, er halvt robot. Henry har nylig blitt akkurat det, og nå jaktes det på Akan som har sett for mange James Bond-filmer med tanker om totalt herredømme. Henry husker ingenting av sitt tidligere liv, men han vet at hans kone holdes kidnappet av Akan. Sammen med Jimmy tar de opp jakten mot nådeløse forbrytere med high teck-utstyr og tung skyts i Moskva.

Hardcore ha sine positive sider og vil nok appellere mest til et publikum fra 15-25 år. Det er for eksempel sjelden en får ordentlig action på kino som ikke handler om minst en superhelt. Filmens innovative kameraføring og tankegang er et gjennomført og godt håndtverk, hvor en i begynnelsen følger nøye med. Etter hvert blir handlingen noe ensformig, hvor en har gått seg lei av uttallige eksplosjoner, slosskamper, skytescener og jakt i høyt tempo. Hardcore blir etter hvert en ganske kald og mindre innholdsrik opplevelse, og til tross for spede forsøk på humor, føles den fortsatt kynisk og humørløs.

Filmens hovedperson med mange roller er Jimmy, som blir spilt av Sharlto Copley som en kanskje husker best fra District 9. Noe av det kuleste med filmen er hans udødelige roller i forskjellige forkledninger som aldri tar slutt. Om en tenker på kontekst fra spill er det faktisk Perfect Dark fra NIN 64 som gir flest relasjoner, syns jeg. Filmen dekker et tomrom for et actionfrelst underernært publikum, men den anbefales ikke til et yngre publikum da dette er en heller voldelig affære.

 

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter3