Nytt fra «bråkete band»

 

 

Det slippes nye låter og album nesten hver dag. Her får leserne en oppdatering på flere nye låter fra høylydte band i den hardere enden av bråkeskalaen. 

BRAIN TENCACLE er en selverklært metallisk jazztrio som i det minste har fått god dreis på omslaget som virkelig er appellerende. Skal en sette bandet i bås, vil mange ha problem med det. Selv tenker jeg i samme landskap som både The Shining, noe sært fra Mike Patton og Cloroform. Et ganske vitalt lydbilde gjør at det vil vekke interessen til lyttere av musikk, mens de mer sarte sjeler vil sky trioen fra Chicago som pesten.

Brain Tentacle slipper ellers fullengderen 30. september og skal på turné med Gorguts og Intronaut.

 

GATECREEPER advarer om slipp av debutalbumet Sonoran Deprovation 7. oktober. Gjengen fra Arizona. Craving Flesh er første singel som vitner om ordentlig death metal uten spesielt mye viss vass. Gatecreeper har holdt det gående i rundt tre år og lover både death og doom på albumet og sier de er inspirert av både Dismember, Obituary, Bolt Thrower og Grave.

 

NEKROKRAFT. Det sier seg vel nesten selv hva slags musikk en snakker om nå. Bandet har selvfølgelig en nesten uleselig logo som seg hør og bør i Black Metal. Will o´Wisp er svenskenes første singel fra debutalbumet som slippes 7. november. Gutta spiller old school black metal som selvfølgelig har sterk inspirasjon til utallige norske band som Dimmu Borgir, Mayhem og flere. Nekrokraft har ellers spilt på flere festivaler, blant annet Black Christmas og Motala Thrash Fest med Mayhem, Marduk, Venom, Vader, Vampire, Antichrist og Havoc.

 

 

 

JULI

Scoopet liker å promotere ukjente artister og tar også med et knippe låter fra artister som allerede har sluppet album.

 

RINGWORM er fra Cleveland USA og har lagt seg på metal/hardcore. Bandet skal på turné med Hierophant og Noisem i desember i tillegg til et par hardcore-festivaler i statene.

 

 

-(16) er blytung sludge med tidvis brutal vokal. Bandet er glad i kort rart bandnavn som de gjerne tar igjen på album og titler på låt. Følgende singel kalles Peaches, cream and the Placenta. Fullengderen Lifespan of a Moth ble sluppet 15. juli.

«The song ‘Landloper’ is a tension-filled little ditty that deals with the inner craving to quit everything and live off the grid. Or take up residence on a blanket at the beach. Or subsist in the doorway of a bank. It doesn’t fucking matter. Just get yourself anywhere else as soon as possible and become a free, unfettered hominid before time runs out. It’s easily the most negative, positivistic song on the record». Lifespan of a Moth. 

 

 

INTER ARMA er et band fra Richmond som godt kan defineres som uforutsigbart med en miks av flere stilarter som Doom, Postmetal, Sludge, Prog, Black og Deathmetal. Som de selv beskriver lydbildet:

Paradise Gallows an epic sense of scale, both lyrically and sonically. Divergent moments of bludgeoning distortion and acoustic passages (including the band’s first-ever foray into clean vocals) spar with complex rhythmic structures across 71 minutes of expansive, progressive heaviness. Dense, funereal, and richly evocative, Paradise Gallows is a vibrant blend of doom, post-metal, sludge, avant-garde, black and death metal; a singular and powerful new addition to the band’s already monumental discography.

 

 

THE BROWNING blander techno, trance/elektronika med death metal og noen få prosent rap, sånn cirka. Ganske artig miks som vil gi mange elsk/hat-relasjoner. Personlig har jeg ingenting imot miksing av sjangre, så smør opp med grensesprengende lydbilde.

Bandet fra Kansas slapp albumet Isolation i juni.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no