Beyond høyt tempo

 

 

I løpet av de siste ukene har Scoopet laget flere artikler om historien om Star Trek. Dette til tross for at en ikke har noe forhold til hverken TV-seriene eller filmene. Til helgen er uansett filmen klar for kino. 

To av tre med smådølle klesplagg.
To av tre med smådølle klesplagg.

STAR TREK – Beyond. Captain James T. Kirk, Commander Spock og legen med de småsyrlige kommentarene er klare for nye eventyr. Etter å ha jaktet på nye livsformer i uendelig lang tid, får de et nødanrop fra en planet. Enterprise fyrer avgårde for å hjelpe, men skulle nok latt vær. Det viser seg nemlig å være en felle, hvor fienden er snurt på menneskeheten.

 

Les også: Historien om Star Trek 4

 

Den onde Krall har skumle hensikter med både Enterprise og mannskap og møter den eksotiske krigerinnen Jaylah (Sofie Boutella – den livsfarlige dama fra The Kingsman) som har både bedre klesstil og attitude enn trekløveret og deres venner.

Star Trek – Beyond er en fartsfyllt opplevelse med få dødpunkt. Allikevel tar det en stund før undertegnede blir komfortabel med både handling og karakterer. Dette tror jeg er fordi jeg ikke er blodfan av konseptet i utgangspunktet. Akkurat hva Scoopet mener om filmen er ganske urelevant med tanke på den hardbarkede fansen som trolig vil bli godt fornøyd. For min del er det en fordel at det dveles lite med følelser og enkelte karakterers liv, men at det heller fokuseres på høyt tempo og nerver. Dessuten får dere svar på hvor USS Franklin har blitt av, i tillegg til å få svar på om Beasty Boys hører hjemme med låten Sabotage.

Filmens største styrke er allikevel den visuelle delen som er upåklagelig hvor en faktisk legger merke til eksepsjonelle spesialeffekter, bilder og foto. Laserpistolene til trekløveret ser fortsatt ut som leketøy, uten at det ødelegger filmen noe videre.

Fra en anmelder som ikke er totalt oppslukt i konseptet, fortjener den karakter 4. For såkalte Trekkies kan det godt være den får et eller to øyne ekstra på terningen. En ting er hvertfall sikkert. Den vil ikke skuffe fansen.

 

STAR TREK – BEYOND • Aldersgrense: 12 år • Regi: Spilletid: 122 minutt • Skuespillere: Chris Pine, Zoe Saldana, Karl Urban, Sofia Boutella.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4