Vikings – sesong 4

Tirsdag 23. august var det norsk fjernsynspremiere på den fjerde sesongen med Vikings. Mange har allerede sett denne sesongen på HBO Nordic.

VIKINGS – Sesong 4 viser at denne TV-serien har livets rett, og let´s face the facts. Enkelte tidligere episoder har inneholdt en del svada og viss vass, hvor filmskaperne også tror at det er interessant med lengre drømmesekvenser.

vikings-season-4

Vikings er TV-serien som forteller historien om skandinaviske vikinger rundt 700-tallet, men aller mest handler serien om nordmenn og Ragnar Lodbrok som blir gnistrende spilt av New Zealenderen Travis Fimmel. Ragnar er syk, kanskje døende. Derfor har hans sønn overtatt ansvaret for rådagjengen med stor appetitt for rått kjøtt, mjød og klingende sverd i kamp. Selveste Loke (Gustaf Skarsgård) får en passelig straff etter sviket mot Ragnar, uten å røpe noe mer om det.

Vikingene ønsker nok en gang å legge kursen mot Paris, hvor Ragnars bror ble igjen etter forrige besøk, eller raid om du vil. Det vil være risikabelt å angripe byen da Ragnars bror vet mye om vikingenes krigføring som gjerne røpes etter at han selv har blitt kristen.

Handlingen er mer enn tidligere, konsentrert i korte trekk om hovedrollene, mens det vies mer tid til både krig og ordentlige slektsdrama som gjerne inneholder svik, løgn og drap. Samtidig har serien vokst av seg nystartsproblem med dialogen der de engelsktalende vikingene plutselig snakker jibberish når de møter folk fra andre land som igjen faktisk prater engelsk!Utenom slekt er det også flere som er interesserte i å regjere i både England, Frankeriket og Norge. Harald Hårfagre og hans bror ønsker for eksempel å bli med Lodbrok på tokt til Paris.

Når en ser på de forskjellige episodene vil en også tenke at det må være et helvete å produsere de enkelte slagscenene med så mange statister. Det skal godt gjøres å få dette perfekt hele tiden. Samtidig som Game of Thrones har et høyere budsjett, har Vikings et mer realistisk preg i både produksjon og visuell teknikk. Sesong 5 er planlagt og ønskes velkommen. Vi er ikke helt ferdige med Vikings enda.

Sesong 4 ble sett på HBO Nordic, men er for øyeblikket fjernet fra nedlastningstjenesten. Den vil returnere når sesong 5 har premiere.

 

  • Einar K. Selvik og Wardruna bidrar med musikken.
  • Serien har gjennomsnittelig 4,3 millioner seere på History Channel i USA.
  • Manglende finansiering på grunn av mangel på såkalt incentivavtale i Norge, gjorde at tanken om delvis innspilling i Norge måtte flyttes til Irland.
  • Produsert og forfattet av selveste Michael Hirst som også står bak mesterverket; The Tudors, men også Camelot og Elisabeth-filmene.
  • Hirst har igjen med seg Trevor Morris (The Tudors) som produsent av bl.a. åpningsmusikken.

 

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5