Som forventet!

Altså. Hva skal en forvente av en komedie med Melissa McCarthy i hovedrollen? Jo, en skal forvente antatt festlige krumspring hvor en overvektig skuespiller driter i at hun er overvektig, og derfor lager noen tjukkisvitser innimellom, som hun alltid gjør. I tillegg skal hun sjefe over et skokk med unger som skal selge hjemmebakst for å tjene store penger. Jepp. 

the-boss

THE BOSS. Filmer med klønete voksne som skal gjøre ett eller annet med unger er stort sett noe boss. The Boss lider også delvis av dette, men en real slosskamp mellom to rivaliserende kakeselgegrupper er imponerende fresh og brutal. Derfor er ikke dette blant de verste med dette konseptet hvor en blant annet lærte en artig setning for et fyord; See You Next Tuesday.

Filmen handler om den svært suksessfulle industrimagnaten Michelle (McCharty) som er blant de 50 rikeste kvinnene i USA, men hvor lenge var Eva i baconfettet? Michelle blir tatt på fersken for insidehandel og havner i fengsel, deretter bankerupt. Hennes eneste løsning er å bo hos en tidliger ansatt, hvor planen blir å rekruttere unger for å selge hjemmebakst. For å gi historien et slags plott og variasjon serveres også en historie om den snurtne ekskjæresten (Peter Dinklage fra Game of Thrones) som gjør alt for å ødelegge for Michelle. Regissør Ben Falcone stod også bak kamera i McCarthys Tammy – en film som trolig ikke er så voldsomt mye bedre enn denne.

Melissa McCarthy (som har på seg klær med høy hals i hele filmen) har alltid noen festlige one-linere å bidra med på film. En helaften blir allikevel litt for mektig og for mye McCarthy og historien om ekskjæresten føles unødvendig, litt som filmen. The Boss er ikke helt elendig, og det var ingen direkte lidelse å se den ferdig. Den vil allikevel bli kategorisert som en typisk søndagsfilm hva nå det enn egentlig er. Kristen Bell er filmens beste rolle, mens Peter Dinklage burde takket nei til dette.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

karakter3