Årets folkefest på Bryne

26. og 27. mai er det igjen tid for musikalsk folkefest på Bryne torg med et variert musikalsk program med kjente navn som Sivert Høyem (Madrugada), Jarle Bernhoft, Gabrielle, Bjørn Eidsvåg, Vrakfeber, Ingenting med flere. 

jernatt

INGENTING er nok en av artistene som sammen med Stavangerensemblet har levert blant de mest legendariske konsertene under denne festivalen, da kalt for Jæren Musikkfestival. Begge artistene var i eget telt, hvor både band og publikum var i ekstase. De siste årene har festivalen konsentrert seg mest om egen, stor scene på torget, og selv om det kanskje var mer sjarmerende når alle utestedene var involvert, fungerer det bra som idag.

 

Les også: Jærnåttå 2013

 

En kan helt sikkert forvente et yrende folkeliv på torget, hvor det for eksempel – og trolig – vil bli tjåka fullt allerede tidlig fredags kveld. Bjørn Eidsvåg står allerede på scenen klokken 19.15, som er like greit. Kanskje det er mulig å fullføre en konsert for Eidsvåg hvor publikum så tidlig på kvelden, faktisk lytter til musikken. Scoopets definitive høytepunkte denne kvelden er allikevel Sivert Høyem som er godt kjent som frontfigur i oppløste Madrugada. Han avslutter kvelden på scenen fra 22.30 og utover.

 

Les også: Intervju med Bjørn Eidsvåg fra 1999.

 

Lørdag 27. mai vil jeg anta at Ingenting kanskje trekker mest folk, men at den svært kritikerroste Jarle Bernhoft trolig vil trekke bra med folk allerede fra 20.20.

Festivalen er i skrivende stund, ikke utsolgt. Om den vil bli det, gjenstår å se, men så har vel skjedd tidligere år, hvor etternølere fredags ettermiddag har gått skuffet hjem og uten billett.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no. Hovedbilde: Jærnåttå 2016.