Fargo den tredje

En av de aller beste TV-seriene de siste årene er definitivt Fargo som bygger på Joel & Ethan Cohens film med samme navn. De to første sesongene har vært aldeles utsøkt underholdning, men hva med det tredje kapittelet? 

FARGO – SESONG 3 (DVD/Blu-ray). Selv om serien ikke handler om det samme som i filmen, er det flere relasjoner og samme ånd og sjel som alle med god filmsmak ble bergtatt av. I den tredje sesongen har kløktig kløkt blitt litt for kløktig, slik at historien føles svakere i likhet med alle karakterene som er med.

 

Les også: Årets beste TV-serie

 

fargo-s.3

Evan McGregor spiller både den vellykkede Stussy og den mindre vellykkede Stussy. De er brødre, og en gang i tiden måtte de dele arven. Den vellykkede valgte noen verdifulle frimerker, mens den mindre talentfulle broderen valgte en Corvette. Sistnevnte bærer fortsatt nag på grunn av fordelingen, hvor misunnelse og grådighet er viktige ingredienser for denne historien som kunne gått i den nagfulle brorens favør om en leiemorder hadde drept rett person. Så skjer ikke og brødrene vikler seg inn i hverandres og andres forhistorier og kriminelle banditter som ønsker å ta over rikdommen til den mer vellykkede broren. Det blir etterhvert umulig å ikke bli involvert i en kriminell underverden hvor en ikke riktig vet hvem som kontrollerer hvem.

Serien byr på finurlige karakterer i flere bauer og kanter, hvor en allikevel får inntryk av at historien mangler en noe kjappere progresjon. Det dveles med enkelte hendelser som ikke er interessante nok til å bære historien til et høyere nivå og når vi snakker om Fargo er det forventet topp underholdning i alle ledd. Karakterene og skuespillerne er heller ikke like interessante som tidligere og McGregor er kun grei nok som brødrene!

 

Les også: Fargo – sesong 2

 

Fargo den tredje er verdt å få med seg, men forvent en liten nedtur fra de to første sesongene som virkelig hadde de rette skuespillerne og en real solid historie i bakhånd.

sØLve Friestad – Scoop@scoopmanagement.no

karakter4