Gotham uten Batman 4

Det finnes ingen superhelter i Gotham. Det finnes heller ingen Batman, enda. Guttepjokken Bruce Wayne har derimot blitt noe eldre siden den første sesongen, men han er fortsatt bare Bruce – en over gjennomsnittet velholden ungdom som bor sammen med sin trofaste tjener; Alfred. Nå skulle en kanskje tro at denne TV-serien skildrer en foreldreløs ungdommelig oppvekst, men egentlig så gjør den ikke det. 

gotham-s.4

GOTHAM – Sesong 4 (DVD/Blu-ray). Det er en klisje å sammenligne hva som helst med en løk, mange lag og så videre. Til tross for dette er Gotham virkelig en serie som har mye å by på. For det første har vi politietaten som har mye å henge fingrene i. Det er tross alt Gotham og det er tross alt mange skurker som gjør ugagn i byen. Den noe plagede Jim Gordon jobber ikke lenger for politiet, men har blitt dusørjeger. Hans kjæreste har forlatt byen, som gjør tilværelsen enda værre.

 

Les også: Gotham uten Batman

 

Bruce Wayne har kanskje fått en litt mindre rolle i denne sesongen. I det minste er han mindre viktig for resten av handlingen som dreier seg mer om stilige The Penguin som ønsker å bli borgermester. Samtidig er det fortsatt mye gufs og gørr som henger igjen fra asylumet som utviklet mange forskrudde personligheter.

Etter seks episoder vil jeg påstå at Gotham fortsatt holder et høyt nivå. Her får vi den lugubre dystre stemningen som forventes over byen Gotham med både gamle og nye karakterer (skurker) som gir serien en bra progresjon. Det er egentlig bare å glede seg til fortsettelsen, hvor det største spørsmålet en gang vil bli: Når kommer Batman til byen?

sØLve Friestad – Scoop@scoopmanagement.no

karakter5