Festlig spion

Så er det klart for en lettbeint spionthriller som forsøker å være en humoristisk utgave av James Bond (og tusen andre spionfilmer). 

Det er en del av dette i SPY.
Det er en del av dette i SPY.

SPY – DVD. En vet ofte hva en får med Melissa McCarthy på plakaten. Du vet, denne tjukke dama som ikke skjemmes over å være tjukk og som alltid bedriver en del tjukkas-humor i filmene sine. På sitt beste er hun svært festlig, andre ganger litt slitsom.

McCarthy spiller uansett en CIA-agent som plutselig må forlate sitt kontor. Til vanlig har hun instruert agent Fine (Jude Law) fra sin trygge kjeller med høyteknologisk utstyr. Da Fine plutselig forsvinner, må McCarthy ut i feltet, og en vet jo hvordan det vil gå. Jason Statham spiller den tredje hovedrollen og snurt agent. SPY har flust med solid action og spenstige sketsjer, og er egentlig som forventet.

 

Les også: Sett det før, men…

 

En noe døll oppsummering må bli at dette er grei tidtrøyte som noen ganger er morsom, andre ganger ikke. Filmen er litt for lang, hvor noen forutsigbare situasjoner ødelegger litt.

Jason Stathams karakter skulle vært mer synlig, og så skulle han selvfølgelig ikke vært en parodi på seg selv.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4