Mekking på Mars

Denne filmen har Science Fiction-fansen ventet lenge på. Det er tross alt Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Prometheus) som står bak. 

The-martian

THE MARTIAN. På mars finnes både dårlig vær og stygge klær. Et knippe med astronauter må brått forlate planeten Mars på grunn av en voldsom storm. Samtidig forlater de kollega Watney (Matt Damon) som antas å være død. Det viser seg å være feil, og Watney er forlatt på mars med sterkt overlevelsesinstinkt men få tilgjengelige ressurser.

Det er forventet en ny romferge til mars om fem år og Watney planlegger slettes ikke å dø. Ingen har tidligere dyrket noen ting som helst (utenom en og annen helgenen) men Watney må forsøke å dyrke potetet og samtidig produsere mer vann.

Vil NASA oppdage liv på mars, kan Watney komme seg hjem igjen, og hvor lenge kan han faktisk overleve?

Den store utenomjordiske opplevelsen på kino i 2013 var Gravity med Sandra Bullock og George Clooney. The Martian blir aldri like engasjerende. Det er selvfølgelig en godt regissert opplevelse med upåklagelige bilder, men til tross for at filmen blir nervepirrende mot slutten, er ikke brilliant regi, oppfinsomt manus og glimt av humor, nok til å kalle filmen for 100% vellykket.

The Martian er ellers basert på bestselgerromanen av Andy Weir.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4

Legg igjen en kommentar