Superman er død

 

 

…Batman er fraværende i Gotham City, men hva skal en nå gjøre for å hamle opp med overnaturlige krefter og skurkestreker i byen? Jokeren er på frifot, og selv uten Jack Nicholson og Heath Ledger gjør Jared Leto en skremmende nok rolle som sinnsforvirret skurk med store resurser. 

Suicide Squad - litt av en gjeng.
Suicide Squad – litt av en gjeng.

SUICIDE SQUAD er en fin bukett med kriminelle mennesker hvor «staten» egentlig har kastet både nøkkel og hull i et fengsel som kun få vet om. Regjerningen behøver en gjeng med ekstra skills og drapsinnstinkt hvor de kanskje kan bli satt fri om de hjelper med et farefullt oppdrag.

Suicide Squad er litt som en twistpose, hvor de aller fleste vil finne flere elementer de liker. Personlig liker jeg veldig godt introduksjonen av de forskjellige skurkene som vitner om både kløkt og innovativ tankegang. Her viser regissør David Ayer (Fury, End of Watch) stor respekt for DC´s spektakulære tegneserie og karakterer med samme navn. Utover i filmen blir det flere scener som virker både uinnspirerte og rotete, hvor en har mistanke om at mye råfilm ble igjen i klipperommet. Selve karakterene i Suicide Squad er fra brukbare til megakule. På bunn finner vi Killer Croc, Boomerang og regjeringssjefen spilt av Viola Davis som ikke blir helt troverdige. På topp er det definitivt Harley Quinn (Margot Robbie – Focus), Katana  og The Joker som er best. Will Smith som Deadshot er også bra.

Innimellom artig humor og spekulativt voldelige scener som ville blitt forbudt i Norge på 80-tallet, er det også en liten stank av sentimentale scener en kunne vært foruten.

 

 

 

Alt i alt er dette en film som absolutt har blitt vellykket nok, men som med så mange karakterer, har et forbedringspotensiale. Jeg tror allikevel det vil bli en stor hit på kino.

 

SUICIDE SQUAD • Kinopremiere: 5. august • Aldersgrense: 12 år • Regi: David Ayer • Spilletid: 122 minutt.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

karakter4