Tor med hammeren

Valhall er stedet hvor barske krigere havner når de dør. På planeten jorden møter vi Tor som er Odins sønn.

TOR MED HAMMEREN. Tor har lyst til å bli kriger, men utsiktene ser dårlige ut. Ikke er han spesielt trent, og hans mor ser helst at han utdanner seg som smed.

tor-med-hammeren-2

I Valhall er det tid for bekymring. I ungdomen var Odin en smørkjekk kjekkas.  Odin dumpet dama Hel, som nå har blitt underverdenens herskerinne. Når vi ser henne idag, er det ingen som klandrer han. Kanskje Odin møtte Hel sin mor for seint? Hel er en beinranglete heks som er  ordentlig snurt på Odin. Hun bærer så mye nag, at hun vil gå til krig mot Valhall. I midten står Tor, som nylig har funnet den snakkende kraftfulle hammeren Mjølner.

Hel må stoppes, og om Tor lærer å bruke hammeren, vil han være til god hjelp for både Valhalls befolkning, og menneskene på jordkloden.

Tor med Hammeren er en grei barnefilm som vil passe best til guttunger som er lei av prinsessekjoler og Disneys tidvis glorete fremstilling av mennesker og dyr. Den når ikke opp mot det beste fra hverken Pixar eller Disney, og har sine feil. Kanskje den inneholder for mange testesteronbefengte karakterer som blir en parodi på seg selv, siden de ikke alltid er så festlige som de ønsker å være?

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4