Eventyrfilm for yngre

Den mest sjarmerende figuren i Edgar Rice Burroughs; John Carter, er den småfeite bikkja som kan løpe fortere enn 15 OL-sprintere på dop.

John Carter – Blu-ray: I heimen fikk vi VHS-spiller i 1981. Det var en stor JVC-koloss som kostet 11.000 kroner.  Verdi av denne summen i dagens valuta vil faktisk si 31.456 kroner.

Vi slukte det meste vi fikk lov til å se på idiotboksen, og spesielt science-fiction/fantasy-filmer fra 70- og 80-tallet ble verdsatt. Om jeg hadde sett denne filmen med John Carter som yngre unge, ville det blitt min favorittfilm, og vært like magisk for meg, som Flash Gordon (1980) er for mange i dag.

Carter (Taylor Kitsch) lever på slutten av 1800-tallet. På finurlig vis havner han på planeten Mars, og eventyret er i gang. Her blir han mer eller mindre ansvarlig for å redde planeten fra ondskap, og møter både folk og grønne Tharker (Som en hybrid av Jar Jar og Avatar)som har fire armer og to bein.

John Carter har et retro og gammeldags preg over seg, og har sine feil. Spesielt voksne vil legge merke til dette. Men med 11-års aldersgrense, vil jeg tro at målgruppen er kapabel til å kose seg med dette eventyret. Det finnes nok av action og finurlighet, fantasifigurer og effekter til at den vil underholde. Selv om det finnes mye høyteknologisk på Mars, er allikevel bekledningen primitiv, mens det visuelle, og effektene, varierer i kvalitet.

Historien bygger på en bok som er over 100 år gammel, og endatil i Norge var det mulig å få tak i tegneserier med John Carter.

Edgar Rice Burroughs er også mannen bak Tarzan.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

Eventyrfilm for de litt yngre

Den mest sjarmerende figuren i Edgar Rice Burroughs; John Carter, er den småfeite bikkja som kan løpe fortere enn 15 OL-sprintere på dop.

John Carter – Blu-ray: I heimen fikk vi VHS-spiller i 1981. Det var en stor JVC-koloss som kostet 11.000 kroner.  Verdi av denne summen i dagens valuta vil faktisk si 31.456 kroner.

Vi slukte det meste vi fikk lov til å se på idiotboksen, og spesielt science-fiction/fantasy-filmer fra 70- og 80-tallet ble verdsatt. Om jeg hadde sett denne filmen med John Carter som yngre unge, ville det blitt min favorittfilm, og vært like magisk for meg, som Flash Gordon (1980) er for mange i dag.

Carter (Taylor Kitsch) lever på slutten av 1800-tallet. På finurlig vis havner han på planeten Mars, og eventyret er i gang. Her blir han mer eller mindre ansvarlig for å redde planeten fra ondskap, og møter både folk og grønne Tharker (Som en hybrid av Jar Jar og Avatar)som har fire armer og to bein.

John Carter har et retro og gammeldags preg over seg, og har sine feil. Spesielt voksne vil legge merke til dette. Men med 11-års aldersgrense, vil jeg tro at målgruppen er kapabel til å kose seg med dette eventyret. Det finnes nok av action og finurlighet, fantasifigurer og effekter til at den vil underholde. Selv om det finnes mye høyteknologisk på Mars, er allikevel bekledningen primitiv, mens det visuelle, og effektene, varierer i kvalitet.

Historien bygger på en bok som er over 100 år gammel, og endatil i Norge var det mulig å få tak i tegneserier med John Carter.

Edgar Rice Burroughs er også mannen bak Tarzan.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad