Intriger på 1700-tallet

Folk var også sexfikserte før internett. Kjærlighet, svik, lidenskap og bedrag preger handlingsforløpet som utspiller seg i Frankrike rundt 1760.

Dangerous Liaisons 1998 (Farlige forbindelser ) – Blu-ray: Glenn Close spiller intrigemakerinnen Marquise Isabelle de Merteuil som inngår et veddemål med sin venn Vicomte Sébastien de Valmot (John Malkovich), og det er slemme saker det veddes om.

Vicomte er pikenes jens som har sex med hvem som helst. Han har også vært Marquise elsker. Det går sport i å ligge med jenter som er vanskelige å forføre. Madame de Tourvel (Michelle Pfeiffer) er en slik kvinne. Hun er godt gift, og er en anstendig kvinne. Vicomte har bestemt seg for å forføre Madame de Torvel, men ser seg også nødt til å inngå et annet veddemål. Marquise og Vicomte har en felles fiende som skal gifte seg med jomfruen Cécile de Volanges, og veddemålet går ut på å ligge med henne før hun giftes bort til deres felles fiende.

Dangerous Liaisons fører publikum til en kald verden med kyniske mennesker. Ikke alt går etter planen, og etter hvert blir det vanskelig å se hvem som egentlig vinner og taper i intrigedramaet. Historien er usedvanlig velskreve, og anbefales til folk med sans for kynisme, intriger, manipulasjon, løgner og erotiske undertoner.

Filmen vant Oscar for Best Art Direction, Best Costume Design og ikke minst for Best Writing (Screenplay based on material from another medium). Den var også nominert som årets beste film, samtidig som Pfeiffer (Best actress in a supporting role) og Close (Best actress in a leading role) bare nesten fikk hver sin statuett.

I 1999 ble det produsert en nyinnspilling av Dangerous Liaisons.

Cruel Intentions hadde Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe og Reese Witherspoon i de mest sentrale rollene.

Karakter 5-

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad