Tredje med Kate

Kate Beckinsale er tilbake som vampyrkrigersken Selene for tredje gang. Hun var også med i de to første Underworld-filmene, mens Rhona Mitra spilte i den tredje. Awakening er den fjerde.

images

Underworld Awakening: Den største fordelen med denne filmen er muligens at Kate Beckinsale fortsatt går i tettsittende trikot. Neida, det er selvfølgelig ikke det. Filmen har tonnevis med action, artige monstre og gothisk scenario, men jeg merker at dette ikke appellerer allverdens. En annen fordel er at vampyrene ikke er småfrekke og sexy som i f.eks. True Blood og Twillight.

Underworld: Awakening handler i korte trekk om blodtørstige Lycans og vampyrer som fører krig mot hverandre. Selena kjemper på de godes side (menneskene), og blir ekstra utfordret når super-Lycanere får bein å gå på.

Filmen er ellers både visuelt bra (men noen monstre ser litt dataanimerte ut) og stemningsfull, og denne gangen er det vel egentlig min egen feil at filmen ikke funker så bra, rent personlig.

Len Wiseman er ikke bare gift med Kate Beckinsale. Han har også regissert de to første Underworld-filmene (2003, 2006), og er en av manusforfatterne på denne.

Michael Sheen hadde en av hovedrollene i den første Underworld-filmen, og hadde datet Beckinsale lenge. De var ikke gift, og regissør Wiseman og Beckinsale fant tonen under innspillingen og giftet seg i 2004.

karakter4

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad