Wahlberg leverer

Mark Wahlberg er en skuespiller jeg setter pris på, selv om han har spilt i filmer som den nitriste The Happening fra 2008. Nå er han derimot tilbake i storform i Contraband.

Contraband: Chris Farraday (Wahlberg) har fortsatt et navn i den kriminelle smuglerverden. Han har tidligere gjort kløktige kriminelle handlinger i smuglermiljøet som ingen tidligere har gjort. Nå har Farraday pensjonert seg, og er fornøyd med det. Hans kone (Kate Beckinsale) syns også den nye tilværelsen er bra.

Men det er ikke bare bare å være best i klassen. Hans svigerbror forsøker seg på samme type levebrød, og havner i trøbbel. Farraday blir nødt til å hjelpe, og takker ja til en siste smuglerferd. Det skulle han ikke ha gjort.

Contraband er en kanonbra action/thriller. Den har et bra persongalleri, et kløktig handlingsforløp som utvikler seg til uforutsigbare hendelser som en god film innen sjangeren skal ha. Det er ingen problem å gi Contraband en soleklar femmer, og denne vil fenge de aller flest. Filmen er ellers en nyinnspilling av Islands Oscar-bidrag fra 2009 som heter Reykavik-Rotterdam.

 

karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad