Feiring med fres

Denne komedien har blitt en liten «snakkis». Det er ingen dokumentar, men den forsøker sterkt å late som om den er det.

Project X: – Jasså. Foreldrene skal bort, og du skal være hjemme alene? Vel, da blir det vel en rolig helg med taco og radiobingo… Ikke det?

Tre ungdommer som ikke er høyest på rangstigen over populære tryner, har en plan. Når en av deres foreldre skal bort for helgen, innviterer de til fest. En fest kan være så mangt. I USA finnes det også fester som er så minimale at naboene ikke hører hva som skjer i nabohuset. De to som ikke skal ha fest, lover at det skal bli en forholdsvis rolig, men likevel legendarisk fest. Så skjer ikke, og hva gjør man ikke for å bli populær?

I begynnelsen kan det se ut som de kommer til å feire alene, men det var før klokken 20.00, sånn cirka.

Visst blir det fest. Det blir århundrets fest, hvor livvaktene en gang trodde de hadde kontroll (jepp, livvaktene er på plass), innser at denne feiringen har ingen kontroll over, og scenarioet blir et usannsynlig skue. Stakkars folka som arrangerte festen.

Project X er en ordentlig tullefilm. Den er egentlig ganske dum, men etter hvert blir det så spektakulært i partyhuset at publikum må ta et valg. Blir dette for drøyt, orker vi se resten av filmen, eller skal man la usannsynlighetene få spille ut sin rolle, og bare bli med på festen?

Denne anmeldelsen inneholder forresten ord som starter på fest, 10 ganger.

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: SolveFriestad