Flykrasj Norge -1940

Denne norskproduserte filmen er ikke så spektakulær som selve hendelsen var.

Into the White: Det var voldsomme kamper over fjellheimen; Norge i 1940. Britiske og tyske fly kjempet for livet. Det får vi ikke se i filmen. Et fly fra både engelsk og tysk side, krasjer i fjellheimen. Det får vi ikke se.

Tre tyske piloter overlever, og søker ly i en forlatt hytte. To britiske piloter gjør det samme. Fiendene ankommer hytten samme dag, men tyskerne er der først, og tar britene til fange. Det er deretter duket for et scenario som ligner mistenkelig på et norsk fjernsynsteater, hvor nerven uteblir. Her kunne det blitt et mer intenst skildret drama om fiendtlige følelser og skepsis. Denne nerven finnes, men den blir ikke intens nok.

Kanskje fiender blir venner? Kanskje britene får overtak over tyskerne. Kanskje denne sanne hendelsen er skildret akkurat hvordan det var. Kanskje derfor filmen er littegranne kjedelig til tider. Rødtoppen Rupert Grint fra Harry Potter-filmene er med, og Stig Henrik Hoff spiller tysker, uten at det gjør filmen hverken verre eller bedre. I rettferdighetens navn kan man jo alltids nevne at Into the White har fått minst ni femmer-karakterer når den gikk på kino tidligere i år. Kanskje det er jeg som tar feil- kanskje ikke?

Petter Næss har tidligere laget bl.a. Maskeblomsten, Blåmandag, Elling, Bare Bea, Tatt av Kvinnen og Elsk meg i morgen. Er du interesserte i norsk krigsscenario, er denne å anbefale.

Karakter 3+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad