Mausig Schaut Mei Alte Aus

Det er snart tid for oktoberfest. Også i Norge arrangeres denne seidelsvingende fyllefesten. I Tyskland er dette et enda større begrep, hvor lederhösen-produsentene nok en gang kan gni seg i hendene.

Volksmetal – Volksmetal (Soulfood Music)  Selv om Aurora på noe over 2 ikke har lov til å gå på oktoberfest, begynte å danse etter Mausig Schaut Mei Alte Aus. Sangen minner om barnesangene som ble spilt på et hotell på Cala Millor i Mallorca. Hver kveld var det barneunderholdning ved hotellet, og ungene storkoste seg. De fleste var fra Tyskland. Blogg fra ferien her.

Når skal man komme til poenget med en anmeldelse? Vel, kanskje nå.

Volksmetal er artige greier. Dette er et band, hvor to metalduder slo seg sammen med noen musikere som spilte tradisjonell folkemusikk. Resultatet ble bandet Volksmetal, og hva skal man si?

Dette er en underholdende plate, til tross for at det godt kan kategoriseres som annerledes. Samtidig er det greit å påpeke at sjangeren ikke er et nytt fenomen i det hele tatt. Det synges på tysk, av og til hardner gutta til som for eksempel Rammstein, men albumet er ganske lyttervennlig for fans av ompa på tuba og trekkspill. Å kategorisere dette under folkemusikkrock blir mest korrekt, og er man interessert i uttrykk som man ikke hører hver dag, er Volksmetal et ganske kjekt og fengende tidsfordriv. en melodi høres kjent ut, og jeg tror de har rappa en gammel sviske fra Boney M!

Kanskje en kombinasjon av Die Toten Hosen, The Pogues og et godt etablert ompaorkester?

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

Bandfoto: Duncan Smith