Nyskapende viss vass!

Dette kunne fort blitt en masseproduksjon hvor ungdom blir sendt ut i skogen som slakt, men er det ikke. For det første er de bare fem, som i utgangspunktet er et lavt antall offre for en hel film. Hvor handlingen kunne blitt en forutsigbar smørje, blir den istenenfor presentert med minst en original vri.

The Cabin in the Woods: Ungdommene blir nemlig overvåket av voksne menn i slips. Disse folka ser ut som kontorfolk flest, men hva er det egentlig de holder på med?

De forholdsvis sympatiske ungdommene ankommer omsider den skumle hytta, men først har de selvfølgelig møtt en bygdeoriginal som seg hør og bør i slike filmer. Denne fyren arbeider på den eneste bensinstasjonen i mils omkrets, og relasjoner til filmen Motorsagmassakren dukker opp. Er han en del av en spiltter pine gal familie som gjør seg klar til å jakte på naive byasser?

Femkløveret vil etter hvert angre at de tok ut på tur, og når de oppdager hva de egentlig er med på, er det for seint å rope på hjelp.

The Cabin in the Woods gir mange slags følelser. Den låner stemning fra The Evil Dead, Fredag den 13de, Halloween og I Know What You Did Last Summer. Til tross for dette, har den originalitet som tidvis er positivt og  nyskapende.  Alt i alt er dette en film som vil glede de fleste som liker sjangeren, men vær obs på at den ikke er bygd på en sann historie.

Utenom Chris Hemsworth (Thor, The Avengers – Thor, der og), er det et knippe med forholdsvis ukjente tryner som blir sendt på hyttetur, men Kristen Connoly har hatt flere biroller – bl.a. i den nitriste The Happening fra 2008.

Drew Goddard debuterer som regissør, men har tidligere skrevet manus for TV-seriene Lost, Alias og Angel. Goddard er også manusforfatteren bak filmen Cloverfield fra 2008.

 

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: SolveFriestad