Wes Andersons debut

Wes Andersons regidebut fra 1996 viser at han allerede da ønsket å regissere fimer som handler om ingenting spesielt, men gjerne med en rekke uinteressante hendelser som vel også var tilfelle i filmen Rushmore fra 1998.

Bottle Rocket (1996): Det var også Wes Anderson som oppdaget Luke og Owen Wilson  som debuterer i denne. De to er vel litt som Andersons filmform. Ikke voldsomt morsomme, underfundige, udefinerbare, men på sitt vis sjarmerende og kjedelige.

Bottle Rocket handler om to brødre (Wilson) hvor en av dem har sett for mange filmer hvor det planlegges et ran, uten å ha fått med seg hvordan slikt best forberedes. De skal lage en plan for ranet, men først skal filmen skildre flere uinteressante hendelser. De har en partner, de har en fyr som kan hjelpe dem (James Caan), og en av brødrene forelsker seg. Mot slutten av filmen utføres ranet, og helhetsinntrykket av filmen er at den var voldsomt treg.

Bottle Rockets utgivelse på DVD (ikke Blu-ray) i 2012 kan rettferdiggjøres med at Wes Anderson-fans vil se regissørens debut. Andre anbefales å styre unna, da jeg mistenker at publikum er svært todelt.

 Karakter2

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: SolveFriestad