White Collar

Neal Caffrey (Matthew Bomer) er en sjarmerende storsvindler som sitter i fengsel. Om cirka tre måneder (eller var det uker?) er soningstiden fullført. Caffery er tydeligvis lei av å vente, derfor flykter han på kløktig vis. Det var vel ikke nødvendig?

WHITE COLLAR – SESONG 1 Caffrey stakk fordi kjæresten har gjort det slutt. Nå vil han oppsøke henne for å høre hva som gikk galt, men i leiligheten hennes har hun kun lagt igjen en tom flaske med champagne. Caffrey blir så fakket av FBI-agent Peter Burke (Tim Dekay) og blir lovet fire nye år i fengsel som takk for sist.white-collar-inni
Caffrey inngår en avtale med Burke, og blir ansatt av FBI som en hjelpende hånd i fire år. Han har fotlenke som skal forhindre storsvindleren fra å stikke for langt vekk, men eget FBI-skilt får han. Storsjarmøren klarer også å skaffe seg et fett sted å bo. Der får han låne både de fineste dressene og hatt. Er det noe som skurrer så langt ? Neivel, les videre.

Caffrey hjelper sin FBI-agent med å løse svindlersaker i hver episode. Samtidig har han funnet ut at ekskjæresten har lagt ut hint/spor som han skal finne ut av for å oppsøke henne. Hvorfor ringte hun ikke bare på telefonen når han satt i fengsel?
Årsaken og sporene som gjør at vår storsvindler oppdager at ekskjæresten er interessert i kontakt, er så hinsides vage, at jeg velger å dikte opp en ligning som er like tullette.

Du sitter i fengsel. Din kjæreste kommer på besøk for å avslutte forholdet (sikkert din egen feil!). Etter besøket ber du om å få se video av denne samtalen. Der ser du at eksdama di rører litt på to fingre, og tenker ut at dette må jo være et hint. Hvordan vet du det, og hvorfor skulle du tro at det fantes tegn på videoen? Vel, vel…
Ute av fengsel har eksdama lagt igjen en tom ølflaske. Aha, tenker du. Dette bryggeriet samarbeider med en dansk brygger, og i danmark har de røde pølser, og på tivoliet i København kan man ri på en gyngehest. Rødt ja. Eksdama brukte rød leppestift, og parfymeriet ligger ved siden av gyngehestbutikken. Da må det finnes et spor i gyngehestbutikken.
Kaninfarm i hatten
Min ligning er like sannsynlig som Caffery sin vei til å avsløre sin ekskjæreste sine spor. Kanskje han har alle svarene i hatten han ofte går med?
White Collar kan kategoriseres som helt grei. Jeg har sett 8 episoder, og kommer bare kanskje til å se de restrerende sju. Skuespiller Tim Dekay liker jeg forresten godt, mens Bomer muligens er litt for kjekk.karakter3

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no