Årets beste eventyr

Om det hadde vært en Topp 10-liste over verdens mest feilaktige avgjørelser, ville Kong Magnus vært på listen.

Snow White & the Huntsman: I Kong Magnus land fantes det nok ingen slik liste, men allikevel. Kong Magnus mister sin kone, og står igjen med datteren Snehvit. Det er fred og fordragelighet i kongeriket, men så møter han den søte Ravenna. Allerede neste dag gifter de seg, og akkurat når kongen tror at det skal bli hanky panky sengegallopp, forstår han at Ravenna har forgiftet ham.

Ravenna har dårlig erfaring med mannfolk, og ønsker ikke å gi kongen en sjanse, da hun er forholdsvis maktsyk og dette eventyrets bittreste rødstrømpe.  Hun er den onde dronningen som nå regjerer kongeriket med jernhånd, og kongeriket blir et voldsomt sted å leve. Ravenna låser kongedatteren Snehvit inn i slottets fengsel,  hvor fremtidsutsiktene ser dystre ut.

Snehvit blir voksen, og er fortsatt innelåst i kjelleren. Ravennas bror har ikke bare kongerikets dårligste hårsveis. Han blir også skyld i at Snehvit klarer å stikke av fra slottet. Ravenna var snurt på Snehvit lenge før speielen på veggen fortalte om hvem som var finest. Ravenna blir enda mer snurt på Snehvit når hun stikker av, og da denne pene ungjenta er med på å bevare den onde dronningens ungdom,  og jakten på Snehvit er i gang.

Så vil det vel vise seg om «an apple a day keeps the doctor away!».

SNOW WHITE 6 THE HUNTSMAN er et storslått og spektakulært eventyr. Alver, en skog full av trolldom og magi og dystre landskap er elementer som gjør filmen til godt og vel to underholdende timer. De tekniske kvalitetene er det også lite å utsette på. Dette er ingen barnefilm, og inneholder både voldsomme krigerske scener, men også eventyrlige pustepauser i sterke farger.

Charlize Theron spiller den onde dronningen bra. Hun hadde akkurat sluttet å røyke, og har uttalt at hennes rolle ble enklere å spille på grunn av dette. Kristen Stewart (The Twillight Saga) og Chris Hemsworth (Thor) spiller sentrale roller. Bob Hoskins og Ian «Al Swearengen» McShane er også med – som dverger!

Ryktene vil ha det til at denne filmen får en oppfølger, men det er ikke avklart enda. Snehvit er opprinnelig et eventyr som første gang ble publisert av brødrene Grimm i 1812.

 karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad