Feelgood med en tåre

Dette kjærlighetsdramaet bygger på boken fra forfatteren Nicholas Sparks som også har skrevet bestselgeren The Notebook og Dear John.

THE LUCKY ONE: Historien starter med flere intense opplevelser fra marinesoldat Logans (Zac Efron) opphold i Irak. Hadde det ikke vært for at han bøyde seg ned for å plukke opp fotografiet av den ukjente Beth (Taylor Schilling), ville han vært død.

Logan kommer hjem fra krigen og oppsøker Beth for å fortelle sin historie. Hun driver et hundepensjonat, og før han får sjansen til å fortelle om bildet, blir han ansatt for å passe på hunder.  Beths bestemor tror at Logan er en bra fyr, men Beth er mer skeptisk. Bether tydeligvis glad i å gifte seg, siden hun allerede har gjort det to ganger. Hun har unge med en eks. som også bor i byen, mens hennes ekte kjærlighet var en marinesoldat som selvfølgelig eide Logans bilde.

Denne uniformerte mannen er ikke like heldig som Logan. Han er nemlig konduktør på toget hvor Marve Fleksnes er passasjer.

Logan trives på hundepensjonatet, og viser seg å være en altmuligmann. Han kan snekre, lufte hunder, være en god venn for husets 8-åring, og han får også svev på en gammel traktor. Vil han klare å fikse en båtmotor litt senere i filmen?

Beth er skeptisk til sin nye dreng, og innimellom dramaet har vi også en sjalu eks.mann. Det er litt vanskelig å si hvorfor han er sjalu, men kanskje han ikke liker å se at Beth har det fint med Logan i nærheten.  Eksen er uansett politi, og i et par minutter får han sjansen til å oppføre seg like skeptisk som politiet gjør med Rambo i begynnelsen av First Blood, men uten bruduljene.

The Lucky One er et kjærlighetsdrama som innimellom den forutsigbare handlingen, byr på mange fine øyeblikk. Spørsmål som fort dukker opp er:

Vil Beth falle for Logan? Vil eksmannen bli snill, eller lage mye bråk? Vil Logan snart få sjansen til å fortelle om bildet? Hvordan vil Beth reagere da? Vil Logan reparere en ødelagt båtmotor, eller bare fortelle en vits etter to øl? Er det stor sjanse for at de to forelsker seg, siden om slaget viser et kjærlig par?

Den idylliske småbyen Hamden gir et typisk amerikansk drama fra landsbygda, og vil appellere mest til kvinner som oftere faller for kjærlighet på film, selv om menn ikke vil få direkte vondt av å se den. Den er et kjærlighetsdrama i en trekant som blir mer og mer tydelig etter hvert, og forutsigbar nok til at man skal være ganske lite oppfinnsom og mangle kreativie evner om ikke publikum forstår hvor dette bærer hen.

 karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad