Svart som ravnen

Edgar Allan Poe var en poetisk forfatter som ble født i begynnelsen av 1800-tallet. Han var kjent for å skrive makabre dikt og fortellinger, og hans liv var fylt med motgang.

THE RAVEN: Poe ble foreldreløs i ung alder, og når han ble eldre kunne han ikke fullføre sin utdanning på grunn av pengemangel. Han hadde alkoholproblem og hans kone døde av tuberkolose.  Denne filmen skildrer et oppdiktet skrekkscenario om Edgar Allan Poes siste dager.

Poe (John Cusack) sliter med det meste. Han får ikke sine skriblerier på trykk i byens avis, og behøver penger, og med sin penn klarer han ikke å overbevise om at han kan bergta leserne.

Edgar Allan Poe

Et makabert drap fører til at Poes navn blir satt i søkelyset av politiet. Et nytt brutalt drap gjør at intertessen for forfatteren blir enda større blant politiet. Det er trolig ikke Poe som er morderen, men en kløktig sjel dreper etter historier som Poe tidligere har skrevet.  Poe blir involvert i å etterforske drapene, og dessuten delta i jakten på den bestialske morderen som har lagt sin elsk på forfatteren Edgar Allan Poe.

The Raven er en beksvart, stemningsfull og original grøsser som i sitt 1800-talls gothiske landskap og sjel, blir en skremmende og fornøyelig affære. Bilde, lyd og tonen i filmen minner mer om Tim Burton enn for eksempel Wes Craven.

The Raven er også navnet på et dikt fra Poe som starter som dette:

“Once upon a midnight dreary,
While I pondered, weak and weary,
Over many a quaint and curious volume of forgotten lore…”

— A.E. Poe, The Raven

Kanskje denne har fortjent en ren femmer – kanskje ikke.

Karakter 5-

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad