Fengslende romstasjon

I en forholdsvis nær fremtid, har den amerikanske regjeringen bestemt at de verste fangene skal ut i verdensrommet. Der har de nemlig bygget en romstasjon hvor fangene mer eller mindre blir lagt i dvale. 

LOCKOUT: Presidentens datter er skeptisk til fangenes ve og vél, og tar turen til verdensrommet for å inspisere. Samtidig har vår bajass og helt; Marion (Guy Pearce) problemer på jordkloden. Han har nettopp blitt tiltalt for et drap han ikke har begått, og blir forært en enveisbillett til dette fengslende verdensrommet. 

Slipp fangene fri, det er vår!, er det ingen som snakker om på romstasjonen, men allikevel slipper et knippe med voldsomme fanger, løs. Presidentens datter er bare en av flere som blir holdt som gissel, og noen må vise ansvar og befri de uskyldige. Det blir selvfølgelig Marion som får oppdraget, og så braker det løs.

Marion må ta opp kampen mot de psykopatiske fangene, befri presidentens datter, og deretter forsøke å stikke av fra romstasjonen som har over gjennomsnittet god teknologi for å hindre at slikt skal skje.

Lockout er faktisk en ganske kul «science actionfilm«. I en liten eim av Star Wars, blir kombinasjonen av TV-serien OZ og en hvilken som helst vellaget actionfilm fra fremtiden ganske vellykket, dog ikke perfekt.  Effektene er bra, og filmen ser så pass dyr ut, at jeg undrer meg over å ikke ha hørt mer om Lockout som også gikk på kino i Norge.

Presidentens datter blir spilt av Maggie Grace, og hun tilfører virkelig ikke noe spesielt til filmen og i sin anonymitet blir hun like utrykksfull som en fisk. Guy Pearce gjør av og til en rolle som jeg liker. Dette er en av dem, og han er rett og slett en vittig brumlebasse med uante skills.

Det er ellers folka bak Liam Neesons Taken som står for produksjonen, og selv om ikke Luc Besson er regissør, står han bak historien og er en av medprodusentene.

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad