Siste med frustrerte

For en velprodusert serie Desperate Hosewives er. Nå er det derimot slutt.

DESPERATE HOUSEWIVES  (Frustrerte Fruer) – sesong 8:Det har tatt sin tid, og åtte sesonger har det blitt for våre berømte husfruer i Wisteria Lane. Utroskap, drap, sladder, venner, fiender og glamour er bare noen av ingrediensene som har fulgt fruene, deres ektemenn, elskere og naboer.

Fra settet i Universal Studios til Desperate Housewives. Kanskje noen kjenner igjen huset? Foto: Sølve Friestad

TV-serien ble til i 2004, og hovedfokuset er rundt fire kvinner, selv om det tidvis gjøres rom og fokus for en femte.

Bree (Marcia Cross) er den fisefine blant dem. Hun er også en fabelaktig god kokk og baker de beste kakene i forstaden, men endatil Bree har mørkere sider som ikke alltid er like fisefine og sofistikerte.

Susan (Teri Hatcher) er like søt som hun er forfjamset. Evnen til å kludre både sitt eget og andres liv, er tilstedeværende, men stort sett ønsker hun alle vel.

Lynette (Felicity Huffman) er mor med stor M. Hun har voksne tvillinger, en voksen datter, men også en liten datter som ikke var planlagt. Lynette er den mest slitne blant fruene, og glamouren blir vanskeligere å ivareta for henne. Lynette er også en klok kvinne, som av og til er for klok til hennes eget beste.

Gabrielle (Eva Longoria) er glamormodellen som bruker mest penger på klær og høyhælte sko, og Gabrielle beveger seg sjelden utenfor huset uten sine høyhælte sko. Gabrielle er trolig den mest egoistiske blant de fire, men har også følelser og et visst behov for å være god mot sine medmennesker.

Fellesnevneren for alle fire er at de alle sine hemmeligheter.

Den siste sesongen er trolig den mørkeste. Den er ikke beksvart, men våre fire husfruer bærer allikevel på en mørk hemmelighet. Minuset i denne sesongen er at litt for mye dreier seg om akkurat dette. Men etter en del episoder, blir det rom for nye mysterier og spørsmål som vi forhåpentligvis får svar på før episode 23 avslutter det hele. Gamle kjenninger dukker også opp.

Fra settet i Universal Studios til Desperate Housewives. Kanskje noen kjenner igjen huset? Foto: Sølve Friestad

Frustrerte Fruer har vært en sann fornøyelse å fulgt med på, og skulle det være noen lesere som fortsatt ikke har sett denne, er det bare å glede seg – uansett kjønn. Den siste sesongen koker littegrann suppe på spiker etter et drap, og blir derfor ikke den beste sesongen. Avslutningen er…tilfredstillende, og dette er en TV-serie som jeg gjerne hadde sett flere sesonger av.

Hver episode starter og avslutter med kloke ord, og hva er vel bedre enn å avslutte denne anmeldelsen med et av flere gullkorn:

– Det ligger til vår natur å dømme folk rundt oss.

– Vi dømmer hvordan fremmede kler seg. Måten naboene steller plenen, og måten vennene våre oppfører seg i offentlighet.

–  Vi dømmer folk stadig vekk, og tenker aldri at vi en dag kan bli dømt selv…-

–  Det ligger til vår natur å dømme folk rundt oss. Overser de ønskene våre, tror vi de er respektløse. Passer de ikke på ungene sine, er konklusjonen at de er ubrukelige foreldre. Ser vi at de er utro, antar vi at vi kjenner grunnen. Men hva skjer når vi endelig stopper opp et øyeblikk for å dømme våre egne liv?

– Det kan være vondt å gå tilbake for å se hva vi har gjort. Og enda vondere å innse at vi ikke har noen intensjoner om å slutte.karakter5

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad