Kult for kids

Hva om noen av de klassiske eventyrromanene ikke var fiksjon?

JOURNEY 2 – The Mysterious Island: Hva om Robert Louis Stevensons Treasure Island, Jules Vernes The Mysterious Island og Jonathan Swifts Gullivers Travels bygger på faktiske hendelser.

Da kunne den hemmelighetsfulle øya eksistert. Kanskje midt i Sør-stillehavet? Der ville store dyr som elefanter, vært små, mens bier, maur, firfirsler og fugler ville vært store. Kanskje den hemmelighetsfulle øya ville vært den forsvunnede byen; Atlantis? Om byen ikke står under vann, ville eventyrlystne kanskje funnet Nautilus – Kaptein Nemos ubåt.

En ungdom med attitude har ingen far. Han har derimot en snill mor og en real stefar. På grunn av at denne ungdomen ikke har noen far, tror han at han kan oppføre seg som han vil, uten å få konsekvenser. Guttungen er stor fan av Jules Verne, og mener at den hemmelighetsfulle øya finnes. Han mener at hans bestefar har sendt hemmelige radiomeldinger som kan bekrefte denne ville påstanden. Hva er vel bedre «bonding» enn å ta stefaren med på tur til Palau som ligger ca. midt i Sør-stillehavet?

Hva om den hemmelighetsfulle øya eksisterer? Hva om guttens bestefar allerede er der? Hva om de på spektakulært vis klarer å komme seg til øya? Hvordan skal de komme seg hjem igjen? Kanskje kaptein Nemos ubåt kan være en løsning?

JOURNEY 2 er et overraskende flott og bra eventyr for de yngre, kan gjerne kalles for en solid familiefilm, hvor også de voksne bør være lekne nok til å like dette.

The Rock og Michael Caine spiller to av hovedrollene, og det er faktisk en fordel at førstnevnte vet en del om vannmettet jord, mens sistnevnte er en kløpper på historiske romaner. Filmen er også godt laget, byr på gode effekter, flotte bilder og bra handling. Den blir heldigvis ikke en handlingslammet anstrengelse i effekter og fiksfakseri, men heller en sindig eventyrfortelling som byr på både spenning og trivsel. En liten dose humor innimellom fungerer også bra.

Hvorfor ikke gi denne en sjanse? Filmen spilte ellers inn 270 millioner dollar, som igjen er årsaken til at det kommer en oppfølger.

Karakter 5-

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad