Som det er

Om sommeren er det flere fluer enn om vinteren. Noen foretrekker fluesmekke, andre ikke. De som bruker slikt, har sikkert opplevd at de ikke finner smekken når man behøver den. Kanskje fluene vet at folk er mindre aktive når de har satt seg i godstolen for kvelden? Kanskje det er en fredag. Familien har satt seg godt til rette foran fjernsynet. Taco skal fordøyes, og Skal vi danse uten spørsmåltegn har akkurat begynt. Så kommer fluekreket, men hvor er fluesmekken? Hvem hadde den sist?

 TØNES – Sån av Salve (Indianer distribusjon: På toget er det mange irriterende mennesker. Det er selvsagt ikke du som leser dette, men heller en del andre. Noen står i midtgangen med en alt for stor ryggsekk. Andre vet ikke hvor intimgrensen går.

Folk koker forskjellig. Hvordan koker du? Bruker du for stor, for liten, eller akkurat passe stor gryte? Vet du at det brenne seg om du har for sterk varme?

Etter koking og mat er det kanskje på tide å legge seg. Gjengen sitter i stuen, har ikke tenkt seg hjem. Men Tønes er en tolmodig mann. Han lar de andre sitte igjen, men oppfordrer på det sterkeste at sistemann låser døren. Selv er han trøtt, men påpeker at fjernsynet skal skrues skikkelig av, som gjøres med å trykke på den røde knappen. God natt.

Tønes er litt annerledes denne gangen, men ikke mye. Den største forskjellen, er et fyldigere lydbilde, og Tønes høres mer ut som et band.

Først av alt var det de livligste låtene som satt. Tekstene på disse er også lettest å få tak på. Men når man har spilt disse på repeat, er det tid for å lytte. Gode melodier er selvsagt, men vi får også en mer seriøs og melankolsk side av Frank Tønnesen..

Tønes har de siste månedene blitt voldsomt populær. Han har fortjent oppmerksomheten, og Sån av Salve er en solid utgivelse. Et tegn på dette er at når man ikke lytter til Tønes, så får man lyst til å synge låtene selv – gjerne mens ingen hører på.

Intervju med Tønes finner du her.

 karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad