Mørk finurlighet

Denzel Washington spiller drapsetterforskeren som endelig har fakket en brutal morder som blir dømt til døden. Morderen lover å komme tilbake for å gjøre livet til drapsetterforskeren ulevelig.

fallenblu

FALLEN (1998) – Relansering Blu-ray: Etter morderens død finner politiet et nytt lik. Det merkeligste med dette, er at drapet har blitt utført på samme måte som tidligere. Selv om den antatte morderen er død, forekommer fortsatt de bestialske drapene. Etterforskingen blir enda vanskeligere da morderen av det første drapet blir neste offer, og drapsmetoden fortsatt er den samme.

FALLEN er en litt annerledes thriller som heller mot det overnaturlige. Det kan se ut som den drapsdømtes onde sjel lever videre i andre mennesker, og bare en berøring skal til for å bli besatt.

Denzel Washington, John Goodman, James Gandolfini, Donald Sutherland og ikke minst; Elias Koteas er med på å gjøre denne seerverdig, men til tross for et særdeles oppfinnsomt manus, klarer ikke filmen å bergta allverdens, til tross for sine høydepunkter.

En mørk, finurlig og passe spennende film fra slutten av 90-tallet med et minus bak karakter 4.

karakter4

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @Solve Friestad